Suklaiset haarukkaleivät
Haarukkaleivät ovat pikkuleipien klassikoja. Nämä haarukkaleivät saavat suussa sulavaa makua suklaasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 80 annosta
Ainekset
Suklaiset haarukkaleivät
- 200 g voita
- 150 g mantelimassaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g suklaarouhetta
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Haarukkaleivät leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota voi, sokeri ja mantelimassa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi seuloen ja lopuksi suklaarouhe. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia.
2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se pieniksi paloiksi. Pyöritä pallosiksi ja lado uunipellille. Litistä palloset kevyesti haarukalla ja paista haarukkaleipiä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Anna haarukkaleipien jäähtyä. Viimeistele suklaiset haarukkaleivät seulotulla tomusokerilla.
Vinkki: Nappaa lisää ideoita joulun kahvipöytään ja katso myös Parhaiden pikkuleipien ohjeet kautta aikain
Lue myös Anna.fi: 8 x hurmaava pikkuleipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaiset haarukkaleivät
Eikö tähän tule leivinjauhetta tai soodaa ollenkaan..?
Ei tule, mutta jos haluat vähän ”happamamman makuisia”, laita ihmeessä 1 tl leivinjauhetta. Taikina pullistuu pikkuisen silloin uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen syömistä.