Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaiset haarukkaleivät

Haarukkaleivät ovat pikkuleipien klassikoja. Nämä haarukkaleivät saavat suussa sulavaa makua suklaasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
80  annosta

Ainekset

Suklaiset haarukkaleivät

  • 200 g voita
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g suklaarouhetta

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Haarukkaleivät leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota voi, sokeri ja mantelimassa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi seuloen ja lopuksi suklaarouhe. Anna taikinan levähtää jääkaapissa noin 15 minuuttia.

2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se pieniksi paloiksi. Pyöritä pallosiksi ja lado uunipellille. Litistä palloset kevyesti haarukalla ja paista haarukkaleipiä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Anna haarukkaleipien jäähtyä.  Viimeistele suklaiset haarukkaleivät seulotulla tomusokerilla.

Vinkki: Nappaa lisää ideoita joulun kahvipöytään ja katso myös Parhaiden pikkuleipien ohjeet kautta aikain

Lue myös Anna.fi: 8 x hurmaava pikkuleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaiset haarukkaleivät

Brigitte

Eikö tähän tule leivinjauhetta tai soodaa ollenkaan..?

Kotilieden toimitus

Ei tule, mutta jos haluat vähän ”happamamman makuisia”, laita ihmeessä 1 tl leivinjauhetta. Taikina pullistuu pikkuisen silloin uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen syömistä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.