Suklaiset mantelimarengit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 4 valkuaista
- 2 dl ruokokidesokeria
- puolen sitruunan raastettu kuori
- 100 g mantelilastuja
Lisäksi:
- 50 g tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Paahda mantelilastuja kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne alkavat saada hieman väriä.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on marenkimaista ja kiiltävää. Pyöräytä marenkiseoksen joukkoon varovasti sitruunan raastettu kuori ja noin kaksi kolmasosaa paahdetuista mantelilastuista.
3. Jaa marenkiseos lusikan avulla leivinpaperin päälle pellille pieniksi keoiksi. Ripottele loput paahdetut mantelilastut marenkien päälle.
4. Kypsennä marenkeja uunissa 140 asteessa noin 1,5 tuntia, kunnes ne ovat kuivia. Jäähdytä.
5. Sulata suklaa vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Valuta suklaasta ohuita raitoja marenkien päälle, anna jähmettyä ja tarjoa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaiset mantelimarengit