Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sulhaspiirakat

Sulhaspiirakat paistetaan pannulla eli riehtilällä voissa. Ne sopivat yllätysvieraille, sillä ne valmistuvat paljon nopeammin kuin leivinuunin lämmityksen vaatineet piirakat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Sulhaspiirakoiden täyte

  • 8 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl puuroriisiä
  • 50 g voita

Sulhaspiirakoiden kuoret

  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 ½ dl ruisjauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • (1 rkl öljyä)

Valmistusohje

Sulhaspiirakat tai sulhaspiiraat eli keitinpiirakat valmistuvat helposti näin:

1. Keitä kattilassa vesi täytettä varten, lisää suola ja riisit. Keitä kunnes riisi on kypsää ja vesi imeytynyt. Lisää joukkoon voi.

2. Sekoita kuoritaikinan ainekset ja leivo kuoret, kuten karjalanpiirakoiden ohjeessa neuvotaan. Kuoret voivat olla isompia kuin avopiirakoiden.

3. Levitä täyte kuoren toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puoli kuoresta täytteen päälle. Viimeistele puolikuun muotoisen piirakan reuna teevadin reunalla painamalla.

4. Paista sulhaspiirakat pannulla runsaassa voissa. Lado sulhaspiiraat ristikkäiseen pinoon ja jätä hetkeksi leivinpaperin ja liinan alle pehmenemään.

Lue myös: Mitä ovat sultsinat ja mistä valmistetaan hapanmämmi? Testaa, kuinka hyvin tunnet karjalaiset perinneruoat

Lue myös Anna.fi: Näin leivot suussa sulavat perunavatruskat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sulhaspiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.