Suolaiset ja makeat tuulihatut

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Muut makeat
Suolaiset ja makeat tuulihatut

Ainesosat

Määrä Aines
100 gvoita tai margariinia
2 dlvettä
120 gvehnäjauhoja
3kananmunaa

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Kiehauta voi tai margariini ja vesi kattilassa (esim. pinnoitettu teflonkattila on hyvä). Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes puuromaisen paksu taikina irtoaa kattilan reunoista.
  2. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan välillä hyvin sekoittaen.
  3. Pursota massapussilla melko isokärkisellä tähtityllalla tai voipaperitötteröstä noin teelusikallisen kokoisia taikinanokareita tai laita teelusikalla nokareita suoraan leivinpaperille.
  4. Suihkuta juuri ennen paistamista vesipullolla, niin tuulihatut kohoavat hyvin. Paista 200 asteessa kullankeltaisiksi ja rapeiksi, kunnes pinta lakkaa kiehumasta eli kuplat häviävät.
  5. Tee pohjaan reikä ja pursota täytteeksi luumumarmeladia teräväkärkisellä tyllalla.
  6. Suolainen täyte: tee tuulihatuista kookkaampia (1 rkl taikinaa leivinpaperille). Halkaise kypsät, jäähtyneet tuulihatut ja lusikoi täytettä sisään.
  • Savukalatäyte: Sekoita 200 g perattua savukalaa, 50 g ranskankermaa, sitruunapippuria ja hienonnettua tilliä. Pursota tuulihatun sisään.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 26 kertaa
  • Katsottu: 42216 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 7

7.4.2011 klo.17:32
---

---

Mukavaa varmasti laittaa näin huono ohje tänne. En suosittele kenellekkään

Vastaa
7.4.2011 klo.21:16
oregano

oregano

Makukysymyksiä. Kukin voi herkutella omat tuulihattunsa oman mieluisan täytteen kanssa. Oma suosikkini on suolaisessa versiossa ruohosipulituorejuusto-maustekurkku-tonnikala seos!

Vastaa
29.7.2011 klo.14:41
raision ma...

raision ma...

on tosi hyvää aijon tehdä mamman kultakutrin 2vuotis synttäreille ja sitten kinkkupiirakkaa lisäksi

Vastaa
8.1.2012 klo.15:26
anomy

anomy

@— ei siinä jos et ymmärrä (: hyviä on!

Vastaa
29.4.2012 klo.19:32
thai resep...

thai resep...

kokeila sitä, vaniljakastiketäyte:se on tosi hyvää.
2 1/2 dl. rasvamaitoa
2 kanamunaa
1 dl. sokeria
1 tl. vaniliijasokeria
1/2 dl. vehnäjauhoja

keitetaan maito,lisää sitten puoli sokeria.odottaa maidon kiehua.vatkaa muna ja vasaralla.lisää puolet jäljellä sokeria.sekoita vehnäjauhot kulhoon.lisää sitten vanilja alas syliin maito kiehuvaksi.vähitellen kaada jauhot kulhoon.sekoita hyvin.sitten kaada jauhot seoksen pakkaus.sekoita lisää.Nosta kattilaan ja anna sen jäähtyä,jotta se täyte.

Vastaa
9.6.2012 klo.12:59
Kokkaaja

Kokkaaja

Hienoa laittaa jauhojen määrä grammoissa, kun harva keittiövaakaa omistaa!

Vastaa
9.6.2012 klo.18:26

Hyvä ja helppo ohje! Kyllä nykyisin monissa perheissä, joissa harrastetaan ruuanlaittoa ja leipomista, on pieni digivaaka! Minullakin on!

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu