Suppilovahvero-savuporokeitto
Suppilovahvero-savuporokeitto on samettinen sienikeitto, jolle poronlihalla maustettu juusto antaa täyteläistä ruokaisuutta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Suppilovahvero-savuporokeitto
- 1-2 sipulia tai pala purjoa
- tilkka öljyä tai juoksevaa rasvaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 l suppilovahveroita
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- 1 ½ l vettä
- kasvisliemikuutio tai 1 rkl fondia
- timjamia
- 1 Rosamunda-uuniperuna
- 200 g savuporotuorejuustoa
Valmistusohje
Suppilovahvero-savuporokeitto valmistuu näin:
1. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon silputtu valkosipulinkynsi ja silputut, peratut sienet. Kuullota ainekset rasvassa ja lisää mausteet, liemikuutio tai 1 rkl fondia sekä vesi ja kuutioitu peruna. Keitä puolisen tuntia.
2. Lisää joukkoon kuutioitu juusto ja soseuta ainekset.
3. Tarjoa suppilovahvero-savuporokeitto alkuruokana tai tuoreen leivän kanssa pääruokana.
Kokeile myös muita suppilovahveroreseptejä: Sienikiusaus Juustoinen suppilovahveropiirakka Suppisrösti Ruoka.fi: Suppilovahverokeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suppilovahvero-savuporokeitto