Suutarinlohi

Suutarinlohi 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

500 g silakkafileitä
1 dl karkeaa suolaa
Etikkaliemi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl etikkaa
10 maustepippuria
1 pieni sipuli
2 laakerinlehteä

Valmistusohje

  1. Lado huuhdotut silakkafileet avonaisina vuokaan nahkapuoli alaspäin suolan kanssa kerroksittain. Anna suolaantua vähintään 6 tuntia.
  2. Kuumenna vesi, sokeri ja etikka kiehuvaksi. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja ohuiksi renkaiksi leikatut sipulit. Anna liemen jäähtyä.
  3. Valuta fileistä suola pois. Rullaa ne vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada jäähtynyt etikkaliemi silakkarullille. Anna silakoiden maustua vähintään vuorokauden ajan viileässä. Maistuvat keitettyjen perunoiden tai hapankorppujen kanssa.
  • Jos valmistat suutarinlohen perinteisesti suolasilakoista, perkaa silakat ja liota niitä vedessä muutaman tunnin ajan tai yön yli. Kääri fileet rullalle, levitä päälle ohuita sipulirenkaita ja rouhittua maustepippuria. Kaada jäähtynyt etikkaliemi päälle. Jos haluat liemeen laimeamman maun, lisää etikkaliemeen vettä kaksinkertainen määrä (2 dl).

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi