Suutarinlohi

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Alkuruoat, Kalat, tuoresuolatut ja marinoidut
  • Erikoisruokavaliot: Maidoton, Gluteeniton
Suutarinlohi

Ainesosat

Määrä Aines
500 gsilakkafileitä
1 dlkarkeaa suolaa
 Etikkaliemi:
1 dlvettä
1 dlsokeria
1 dletikkaa
10maustepippuria
1pieni sipuli
2laakerinlehteä

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Lado huuhdotut silakkafileet avonaisina vuokaan nahkapuoli alaspäin suolan kanssa kerroksittain. Anna suolaantua vähintään 6 tuntia.
  2. Kuumenna vesi, sokeri ja etikka kiehuvaksi. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja ohuiksi renkaiksi leikatut sipulit. Anna liemen jäähtyä.
  3. Valuta fileistä suola pois. Rullaa ne vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Kaada jäähtynyt etikkaliemi silakkarullille. Anna silakoiden maustua vähintään vuorokauden ajan viileässä. Maistuvat keitettyjen perunoiden tai hapankorppujen kanssa.
  • Jos valmistat suutarinlohen perinteisesti suolasilakoista, perkaa silakat ja liota niitä vedessä muutaman tunnin ajan tai yön yli. Kääri fileet rullalle, levitä päälle ohuita sipulirenkaita ja rouhittua maustepippuria. Kaada jäähtynyt etikkaliemi päälle. Jos haluat liemeen laimeamman maun, lisää etikkaliemeen vettä kaksinkertainen määrä (2 dl).
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 20 kertaa
  • Katsottu: 40659 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 7

20.12.2010 klo.13:10
RamiR

RamiR

Selkeä perusresepti. Pienet silakat ovat tähän parhaita. Jokainen voi mieltymyksen mukaan lisätä silmän iloksi porkkana- tai retiisiviipaleita.

Vastaa
22.2.2012 klo.13:37
Maito

Maito

Kiva :)

Vastaa
27.12.2012 klo.20:13
juhani

juhani

ja pirun hyvää

Vastaa
24.2.2013 klo.16:29
Irppo

Irppo

Meilläpä tehtiin tätä herkkua särki-kaloista ja tuli jopa parempaa kuin silakoista.
n.puolikiloa särkifilettä
1 rkl hienoa merisuolaa
1rkl sokeria
2 sipulia
2 porkkanaa
n. 10 valkopippuria
n.10 maustepippuria
4dl vettä
1dl etikkaa
Lado kerroksittain särjet ja sipuli- ja porkkanaviipaleet. Valmista etikkaliemi ja lisää siihen mausteet. Kaada liemi särkien päälle niin että ne peittyvät.
Herkku on valmista ahmittavaksi 1-2 vrk kuluttua.
Säilyvät n.viikon jääkaapissa.

Vastaa
13.3.2013 klo.10:32
hammas

hammas

Teen juuri suutarinlohta muikusta.Suolasin syksyllä muikkua ja nyt teen siitä suutarinlohta.Ilmoittelen vähän päästä millaista tuli.

Vastaa
9.10.2013 klo.13:48
MikroSami

MikroSami

Kuinkas kauan nuo säilyy??

Vastaa
13.2.2014 klo.21:44
huuhaa

huuhaa

ne säilyy just sen aikaa kun syöt ne;)

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu