Taatelikakku

Taatelikakku 

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

500 g kivettömiä taateleita
5 dl vettä
500 g voita tai margariinia
5 kananmunaa
3.8 dl sokeria
2.5 dl kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
5 tl soodaa
noin 600 g vehnäjauhoja (8,8 dl)
(3 rkl madeiraa)

Valmistusohje

  • 3 kakkua
  1. Poista taatelipakkauksesta kalvo. Ellei se lähde helposti, laske vesijohdosta kuumaa vettä päälle. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja tarkista samalla ettei joukossa ole yhtään taatelin siementä. Keitä taatelit vedessä pehmeiksi.
  2. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu voi tai margariini joukkoon sulamaan.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermaviili. Sekoita vaniljasokeri ja sooda jauhoihin ja lisää joukkoon. Sekoita joukkoon lopuksi taateli-rasvaseos. Mausteeksi voit lisätä hiukan madeiraa.
  4. Kaada kakkutaikina hyvin voideltuihin, korppujauhotettuihin vuokiin, jotka sopivat yhtä aikaa uuniin. Kypsennä taatelikakkuja uunissa ensin 175 asteessa ja pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa 160 asteeseen. Kakut kypsyvät noin 60 minuutissa.
  • Kotilieden suositulla ohjeella valmistettu taatelikakku on mehevä, maukas, helppoa valmistaa ja se säilyy hyvin.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
10.6.2007
Kotiliesi
  • 1