Taatelikakku

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Kahvikakut
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Taatelikakku

Ainesosat

Määrä Aines
500 gkivettömiä taateleita
5 dlvettä
500 gvoita tai margariinia
5kananmunaa
3,8 dlsokeria
2,5 dlkermaviiliä
1 rklvaniljasokeria
5 tlsoodaa
noin 600 g vehnäjauhoja (8,8 dl)
 (3 rkl madeiraa)

Lisätietoja:

Valmistusohje

  • 3 kakkua
  1. Poista taatelipakkauksesta kalvo. Ellei se lähde helposti, laske vesijohdosta kuumaa vettä päälle. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja tarkista samalla ettei joukossa ole yhtään taatelin siementä. Keitä taatelit vedessä pehmeiksi.
  2. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu voi tai margariini joukkoon sulamaan.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kermaviili. Sekoita vaniljasokeri ja sooda jauhoihin ja lisää joukkoon. Sekoita joukkoon lopuksi taateli-rasvaseos. Mausteeksi voit lisätä hiukan madeiraa.
  4. Kaada kakkutaikina hyvin voideltuihin, korppujauhotettuihin vuokiin, jotka sopivat yhtä aikaa uuniin. Kypsennä taatelikakkuja uunissa ensin 175 asteessa ja pienennä lämpöä kypsymisen loppuvaiheessa 160 asteeseen. Kakut kypsyvät noin 60 minuutissa.
  • Kotilieden suositulla ohjeella valmistettu taatelikakku on mehevä, maukas, helppoa valmistaa ja se säilyy hyvin.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 40 kertaa
  • Katsottu: 57941 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 59

Viestit 9

30.11.2009 klo.16:54
Resepti ka...

Resepti ka...

Tätä teki jo äiti, mutta resepti hävisi jonnekin. Onneksi tajusin nyt että täältähän tämä löytyy! Puolitan ohjeen ja teen yhden isomman ja yhden pienemmän samoilla lämpimillä.

Vastaa
22.11.2010 klo.17:50
TheHanna

TheHanna

Tämä todella on hyvä resepti. Itse lisään kakkuun myös rouhittua tummaa suklaata, esim. jauhoseokseen sekoitettuna. Sopii todella hyvin. Tai voi lisätä taatelin ohella murskattua banaania, tulee hieman erilainen mutta oikein maukas kakku. Teen näitä kakkuja joululahjoiksi joka vuosi!

Harmittelen, että olen hukannut Kotilieden Kakkukirjan, jossa oli monta muutakin erinomaista reseptiä, mutta onneksi on netti!

Vastaa
11.12.2010 klo.16:29
kakkuileva

kakkuileva

tein äsken näitä, tuli neljä, mutta ei mahtunut uuniin , joten tungin kolmeen vuokaan, yhteen isoon ja kahteen pienempään. kermaviiliä ei ollut, joten laitoin piimä-kermaseosta samassa suhteessa. nyt odottelen tulosta=)

Vastaa
27.12.2010 klo.19:13
piket

piket

minä taas käytin maustamatonta jugurttia, jonka olen todennut ihanaksi kakuissa, maustettukin käy..

Vastaa
15.11.2011 klo.17:10
Raikku

Raikku

PitTääkö todella olla ihan ”virallisella” teelusikalla mitattuna 5 tl soodaa ? Tuntuu paljolta !

Vastaa
16.11.2011 klo.11:30
Marma

Marma

Määrä pitää paikkansa. Ohje on jutusta, jossa ideana oli tehdä useampi kakku samasta taikinasta ja antaa osa lahjaksi tai viedä myyjäisiin. Muitakin aineita on samassa suhteessa.

Vastaa
15.10.2012 klo.13:42
Evis

Evis

Olen tehnyt tätä kakkua jo vuosia, mutta reseptiä on näköjään hitusen muutettu Kotilieden leivontakirjan ohjeesta. Kirjassa sanotaan kakkua saatavan tällä ohjeella neljä kappaletta ja sokeria tulee vanhan ohjeen mukaan 3 3/4 dl. Joka tapauksessa maailman paras taatelikakku, onnistuu aina!

Vastaa
15.10.2012 klo.14:2

Vanhajan taatelikakku on kyllä parempi. Siihen tuli kaakaojauhoa, eikä soodaa eikä kermaviiliä.
Miksiköhän tätä ohjetta on muutettu?

Vastaa
19.12.2013 klo.19:22
Emännyys

Emännyys

Tällä samaisella ohjeella tein juuri 4 kpl pienehköjä kakkuja.
Kakut kun olivat paistuneet, muistin unohtaneeni kermaviilin taikinasta. Maku ei kärsinyt ja muutoinkin näyttivät hyviltä, liekkö
vaikuttaa säilyvyyteen viilin puuttuminen? (eipä tosin taida tarvita säilytellä=) )

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu