Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Taatelispelttipuuro

Taatelispelttipuuro on pehmeä, pitkään haudutettu herkkupuuro, joka maistuu kylmän maidon ja pekaanipähkinöiden kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Taatelispelttipuuro:

  • 6 tuoretta taatelia
  • 1 l maitoa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl spelttihelmiä
  • 1 rkl pellavansiemeniä
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • maitoa
  • pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Taatelispelttipuuro tehdään helposti näin:

1. Repäise taatelit kahtia, poista kivet ja pilko. Esilämmitä maito mikrossa tai pinnoitetussa kattilassa. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon spelttihelmet. Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt speltin joukkoon.

2. Lisää spelttipuuron joukkoon lämmin maito, taatelit ja pellavansiemenet. Keitä taatelispelttipuuroa miedolla lämmöllä noin tunti välillä sekoittaen tai, kunnes spelttihelmet ovat pehmeitä ja neste on täysin imeytynyt.

3. Peitä kannella ja anna hautua vielä hetki. Tarjoile taatelispelttipuuro kylmän maidon ja rouhittujen pekaanipähkinöiden kera.

Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä: Spelttipuuro Spelttipuuro uunissa Tyrnivispipuuro Ruoka.fi: Punaherukka-spelttivispipuuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Taatelispelttipuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.