Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Taivaallinen pesto-munakoisovuoka

Pesto-munakoisovuoka muistuttaa kreikkalaista moussakaa, mutta on vieläkin parempaa. Kermainen kastike, pinaatilla rikastettu jauheliha ja pestokastike muodostavat verrattoman makuliiton. Kourallinen oliiveja tekee elämyksestä täydellisen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pesto-munakoisovuoka:

  • 2 rkl voita
  • 1-2 sipulia
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tl basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 150 g pakastettua pinaattia
  • 1 munakoiso
  • 1 dl pestoa
  • 2 dl kermaa tai ruokakermaa
  • muutama musta oliivi
  • juustoraastetta

Valmistusohje

Pesto-munakoisovuoka valmistuu helposti näin:

1. Silppua sipuli ja kuullota voissa pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta basilikalla, suolalla ja mustapippurilla.

2. Lisää kohmeinen pinaatti ja sulattele pannulla.

3. Viipaloi munakoiso ohuiksi renkaiksi. Lado puolet viipaleista voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle jauhelihaseos. Lisää vuokaan loput munakoisoviipaleet.

4. Sekoita kerma ja pesto. Kaada seos vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Ripottele päälle halkaistuja oliiveja ja juustoraastetta. Paista vielä kymmenisen minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Ohje: Tea Aho

Katso myös: Munakoisocannellonit jauhelihatäytteellä

Katso myös Anna.fi/ruoka: Maistuva munakoisovuoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Taivaallinen pesto-munakoisovuoka

Marja

Tämä ruoka on saanut meillä nimen Vihreä mömmölaatikko. Mahtava arkiruoka, jota kehtaa kyllä vieraillekin tarjota.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.