Talviset tötteröt
Täytä tötteröt tai kupit marjarahkalla. Lisää lopuksi kerma ja marjat.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
voiteluun:
- 1.5 rkl sulatettua rasvaa
täyte:
- 250 g rahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl puolukka- tai muuta marjasosetta
- 2 dl kuohukermaa
pinnalle:
- marjoja
Valmistusohje
Talviset tötteröt
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Voitele siihen sulalla rasvalla 2–3 pyöreää aluetta, jotka ovat halkaisijaltaan noin 15 senttistä.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä leivinpaperille voidellulle alueelle noin kaksi ruokalusikallista taikinaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 4 minuuttia.
3. Irrota kypsät leivonnaiset nopeasti lastan avulla, ja kierrä ne tötterön muotoon. Jäähdytä tötteröt korkeissa juomalaseissa pystyasennossa. Voit vaihtoehtoisesti kietaista kypsän taikinapalan nurinpäin käännetyn pienen kupin päälle ja antaa sen jäähtyä siinä kupin muotoiseksi.
4. Täytä tötteröt tai kupit marjarahkalla. Sekoita rahka, sokeri ja marjasose. Lisää lopuksi kerma ja marjat.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Talviset tötteröt