Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Talviset tötteröt

Täytä tötteröt tai kupit marjarahkalla. Lisää lopuksi kerma ja marjat.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja

voiteluun:

  • 1.5 rkl sulatettua rasvaa

täyte:

  • 250 g rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl puolukka- tai muuta marjasosetta
  • 2 dl kuohukermaa

pinnalle:

  • marjoja

Valmistusohje

Talviset tötteröt

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi. Voitele siihen sulalla rasvalla 2–3 pyöreää aluetta, jotka ovat halkaisijaltaan noin 15 senttistä.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä leivinpaperille voidellulle alueelle noin kaksi ruokalusikallista taikinaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 4 minuuttia.

3. Irrota kypsät leivonnaiset nopeasti lastan avulla, ja kierrä ne tötterön muotoon. Jäähdytä tötteröt korkeissa juomalaseissa pystyasennossa. Voit vaihtoehtoisesti kietaista kypsän taikinapalan nurinpäin käännetyn pienen kupin päälle ja antaa sen jäähtyä siinä kupin muotoiseksi.

4. Täytä tötteröt tai kupit marjarahkalla. Sekoita rahka, sokeri ja marjasose. Lisää lopuksi kerma ja marjat.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Talviset tötteröt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.