Tatti-kasvisvartaat ja krassiriisi
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 2-4 lampaankääpää tai 4 isoa irtoherkkusienen lakkia
- 1 rkl öljyä
- ripaus suolaa ja pippuria
- (raakuna- tai kirvelisilppua)
- 4 pientä kesäsipulia
- 4-6 minitomaattia
- pala kesäkurpitsaa
- (4 viipaletta vähärasvaista pekonia)
valeluun:
- 2 rkl öljyä
- ripaus suolaa ja pippuria
- 1 rkl sitruuna- tai limettimehua
- 1 rkl hunajaa
krassiriisiin:
- 1 dl riisiä
- 5 dl kasvislientä
- (suolaa)
- silputtua krassinvartta, ruohosipulia ja persiljaa
- muutama puhdas krassin kukka
Valmistusohje
- Valmistele ensin sienet kypsentämällä ne puhdistuksen jälkeen isoiksi, meheviksi paloiksi leikattuina puolikypsiksi paistinpannulla miedolla lämmöllä öljyssä. Mausta sienet ja jäähdytä.
- Huuhdo ja halkaise sipulit ja paloittele kesäkurpitsat isoiksi kuutioiksi. Pujota kaikki ainekset, myös halkaistut pekonipalat, vuorotellen grillivartaisiin.
- Sekoita valeluliemi ja voitele vartaat sillä.
- Kuumenna grilli miedolle lämmölle ja grillaa vartaita välillä käännellen ja liemellä valellen, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, mutta vielä pureskeltavia.
- Kypsennä sillä välin riisi: kiehauta vesi tai kasvisliemi laakeassa kattilassa. Lisää riisi ja keitä keskilämmöllä, kunnes vesi haihtuu ja riisi kypsyy. Lisää loput vartaiden valeluliemestä ja mausteet. Koristele riisi kukilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tatti-kasvisvartaat ja krassiriisi