Reseptit

Tatti-kasvisvartaat ja krassiriisi

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2-4 lampaankääpää tai 4 isoa irtoherkkusienen lakkia
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • (raakuna- tai kirvelisilppua)
  • 4 pientä kesäsipulia
  • 4-6 minitomaattia
  • pala kesäkurpitsaa
  • (4 viipaletta vähärasvaista pekonia)

valeluun:

  • 2 rkl öljyä
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1 rkl sitruuna- tai limettimehua
  • 1 rkl hunajaa

krassiriisiin:

  • 1 dl riisiä
  • 5 dl kasvislientä
  • (suolaa)
  • silputtua krassinvartta, ruohosipulia ja persiljaa
  • muutama puhdas krassin kukka

Valmistusohje

Tatti-kasvisvartaat ja krassiriisi
  1. Valmistele ensin sienet kypsentämällä ne puhdistuksen jälkeen isoiksi, meheviksi paloiksi leikattuina puolikypsiksi paistinpannulla miedolla lämmöllä öljyssä. Mausta sienet ja jäähdytä.
  2. Huuhdo ja halkaise sipulit ja paloittele kesäkurpitsat isoiksi kuutioiksi. Pujota kaikki ainekset, myös halkaistut pekonipalat, vuorotellen grillivartaisiin.
  3. Sekoita valeluliemi ja voitele vartaat sillä.
  4. Kuumenna grilli miedolle lämmölle ja grillaa vartaita välillä käännellen ja liemellä valellen, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, mutta vielä pureskeltavia.
  5. Kypsennä sillä välin riisi: kiehauta vesi tai kasvisliemi laakeassa kattilassa. Lisää riisi ja keitä keskilämmöllä, kunnes vesi haihtuu ja riisi kypsyy. Lisää loput vartaiden valeluliemestä ja mausteet. Koristele riisi kukilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tatti-kasvisvartaat ja krassiriisi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.