Tattikeitto

60
min
30-60 min

Ainekset

1 iso sipuli
0.5 dl tuoreita tai pakastettuja tatteja
1.5 l kanalientä (tai vettä ja kanaliemikuutioita)
2 perunaa
ripaus suolaa
ripaus pippuria
1 laakerinlehti
runsaasti hienonnettua persiljaa ja tilliä
kuivattua rakuunaa

tarjoiluun:

smetanaa

Valmistusohje

1. Hauduta suuri raastettu sipuli öljyssä pitkään.

2. Lisää tatit, joista on jo nestettä haihdutettu.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista sieniä pitkään, niin niihin kehittyy makua. Hauduta sieniä lopuksi kannen alla.

4. Lisää kanaliemi. Kiehauta, raasta joukkoon pari perunaa ja lisää mausteeksi laakerinlehti.

5. Lisää valmiiseen keittoon runsaasti hienonnettua persiljaa, syksyn maun antavaa tilliä ja vähän kuivattua rakuunaa. Tarjoile smetana erikseen.

Tunnisteet

4.8.2010
Kotiliesi