Tavallinen hiivaleipä

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Suolaiset leivonnaiset, Leivät
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Tavallinen hiivaleipä

Ainesosat

Määrä Aines
Juuri:
1 lkädenlämpöistä vettä (tai maitoa)
50 ghiivaa
10 dlhiivaleipäjauhoja (noin 500 g)
Taikina:
2 tlsuolaa
3 rklsiirappia
3 rklöljyä
13-15 dlhiivaleipäjauhoja (noin 750)
mausteeksi:
1 dlrusinoita
kourallinenkuivattuja sieniä
1 dlporkkanaraastetta

Lisätietoja:

Valmistusohje

  • 3-4 leipää
  1. Liuota hiiva veteen tai maitoon. Lisää jauhoja hyvin sekoittaen. Peitä liinalla ja anna olla huoneenlämmössä 2-3 tuntia.
  2. Lisää suolaa, siirappia, öljyä, hiivaleipäjauhoja ja jos haluat mausteeksi rusinoita, murennettuja sieniä tai porkkanaraastetta. Alusta taikina hyvin, esimerkiksi yleiskoneella. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta 3 suurta tai 4 pienempää pyöreää leipää. Paina leivät mataliksi ja vedä veitsellä pintaan viillot. Anna kohota noin 20 minuuttia.
  4. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Peitä lämpimät leivät liinalla, jos haluat pehmeän kuoren. Pinta jää rapeaksi ilman peitettä.
  • ”Poikani antamaan leipäohjeeseen olen lisännyt juuren hapatuksen. Vaivaan taikinan koneella ja paistan kiertoilmauunissa. Itse leivon joka viikko, sillä leipä on nopea- ja helppotekoinen. Osan leivistä pakastan, sillä hiivaleipä ei kestä muuten säilytystä. Käytän leivässä aina vettä, koska en siedä laktoosia.”
  • Pirkko Jyvälahti, Helsinki
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 0 kertaa
  • Katsottu: 6930 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 1

17.11.2009 klo.22:46
Leipomista...

Leipomista...

Mitä tarkoittaa taikinan vaivaaminen hyvin yleiskoneella ? Onko aika 5 vai 10 vai 20 minuttia vai ??

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu