Täytekakku puolessa tunnissa
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Täytekakkupohja
- 50 g margariinia
- 3 kpl kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 0.5 l mansikkasurvosta
Täytekakun päälle:
- 2 dl kermaa
- 0.5 l mansikoita
Valmistusohje
- Sulata margariini (sulatusteholla 1 minuutti). Sulata sen jälkeen täytteeksi tuleva esimerkiksi pakastettu mansikkasurvos (täysteholla noin 2 minuuttia). Tällöin survos jää osittain jäiseksi ja jäähdyttää täytettävän kakun nopeasti.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt margariini, huoneenlämpöinen vesi ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Vuoraa uuninkestävä lasivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä täydellä teholla 5-6 minuuttia, kunnes kakku on kypsä eli on pinnaltaan kuiva ja irtoaa vuoan reunoista. Kakku jää keltaiseksi, sillä mikroaallot eivät ruskista. Kypsennysajaksi kannattaa ensin valita mieluummin liian lyhyt kuin pitkä aika, sillä ylikypsä kakku kuivuu ja jo minuutinkin liian pitkä kypsennys muuttaa kakkupohjan korppumaiseksi.
- Halkaise kakku ja levitä vielä lämpimille kakkulevyille mansikkasurvosta. Levitä kakun päälle kermavaahtoa ja koristele mansikoilla tai tarjoa kermavaahto ja mansikat erikseen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täytekakku puolessa tunnissa