Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täyteläinen punajuurilaatikko

Täyteläinen punajuurilaatikko saa pehmeyttä ja makua vuohenjuustosta ja rouheaa rakennetta ohrasuurimoista. Voit kokeilla vuohenjuuston tilalla myös sinihomejuustorouhetta tai piparjuurituorejuustoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Täyteläinen punajuurilaatikko eli punajuurivuoka:

  • 500 g punajuuria
  • 2 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 2 punasipulia
  • 2 dl rouhittuja ohrasuurimoita
  • noin 5 dl vettä
  • 1 rkl kasvisfondia tai kasvisliemikuutio
  • rouhittua mustapippuria
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa, sinihomejuustomurua (esimerkiksi aurajuustoa) tai piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
  • ½ dl kermaa

Valmistusohje

Punajuurilaatikko eli punajuurivuoka tehdään näin:

1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja silppua sipulit. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta fondilla tai liemikuutiolla.

2. Kuumenna rasva paistokasarissa ja lisää joukkoon sipulisilppu. Kuullota sipulit ja lisää joukkoon ohrasuurimot ja punajuuriraaste. Lisää vähitellen kasvis- tai kanalientä. Kypsennä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä välillä nestettä lisäten ja sekoitellen.

3. Lisää lopuksi juusto (esimerkiksi vuohenjuusto tai sinihomejuusto, kuten aurajuusto), kerma ja pippuri. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin ja kypsennä punajuurilaatikko 150-asteisessa uunissa. Aikaa kuluu noin 30 minuuttia.

Vinkki: Punajuuri muuntuu moneksi – ohjeet hummukselle, pyöryköille, vohveleille + muille herkuille

Lue myös Anna.fi: Punajuuri-jauhelihalaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täyteläinen punajuurilaatikko

Saara

Todella hyvää ja terveellistä ruokaa 😋

M

Ei onnistunut minulta tämän ruuan tekeminen.

Raili

S-kaupasta sai kahden punajuuren pakkauksessa kypsiä punajuuria. Siitäoli helppo tehdä vastaava paistos. Minä en laittanut suurimoita ollenkaan.

Hyvä tulisi ilman tätä reseptiä!

Täysin kelvoton resepti.olisi lupaava, mutta mainokset estävät valmistusohjeen lukemisen

Pettynyt

Todella hankala avata valmistusohje mainoksen takia 🙁

Sinun täytyy kommentoidaksesi.