Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetty leipä

Täytetty leipä leivotaan hiivaleipäjauhoista. Taikinan teko vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos on vaivan väärti. Täytteessä maistuvat pesto, uunikuivatut tomaatit ja leivät viimeistellään vuohenjuustolla ja parmesaanilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
13  annosta

Ainekset

Täytetty leipä, esitaikina:

  • 2 tl hiivaa
  • 5 dl vehnähiivaleipäjauhoja
  • 2 dl Kylmää vettä

Täytetty leipä, taikina:

  • 500 g hiivaleipäjauhoja
  • 15 (1 rkl) g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 ½ dl vettä
  • juuritaikina

Uunikuivatut tomaatit:

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 tl ruokosokeria
  • timjamia tai basilikaa
  • 4 valkosipulinkynttä

täyte:

  • 150 g pestoa
  • uunikuivatut tomaatit
  • basilikan lehtiä

pinnalle:

  • 150 g vuohenjuustoa
  • 1 dl parmesaania
  • rucolaa

Valmistusohje

Täytetty leipä tehdään näin:

Täytetty leipä valmistuu kahdessa tunnissa, mutta leivän juuritaikinan tekeytyminen vaatii yhden vuorokauden.

1. Tee esitaikina edellisenä päivänä. Hiero hiiva jauhoihin ja lisää vesi. Alusta taikina ja lepuuta sitä huoneenlämmössä muovikelmulla peitettynä seuraavaan päivään.

2. Valmista taikina. Hiero hiiva jauhoihin. Lisää suola, öljy, vesi ja esitaikina. Alusta taikinaa voimallisesti nostellen, repien ja painellen noin 10 minuuttia. Jätä taikina tunniksi lepäämään leivinliinan alle.

3. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne uunipellille, joka on vuorattu öljytyllä leivinpaperilla. Ripota päälle suolaa, rouhittua mustapippuria, ruokosokeria, timjamia tai basilikaa sekä silputut valkosipulinkynnet. Paahda uunissa noin tunti.

4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kauli se jauhotetulla leivinpöydällä noin 25 x 35 cm -kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle pestoa, uunikuivatut tomaatit ja basilikan lehtiä. Käännä kolmannes levystä keskelle.

5. Käännä toinen kolmannes taikinalevyn keskelle ja painele reunat huolellisesti umpeen. 6. Leikkaa taikinapaketti joko kolmeksi tai 12 palaksi riippuen siitä, haluatko tehdä isokokoisia leipiä vai pieniä leipäsiä.

7. Käännä leipäpalat auki siten, että täyte tulee esiin ja aseta leiville viipale vuohenjuustoa ja rucolan lehtiä ja ripota pinnalle parmesaaniraastetta. Peitä leivinliinalla ja kohota leipiä noin 20 minuuttia. Paista täytetty leipä 225-asteisessa uunissa leivän koosta riippuen 15–25 minuuttia.

Lue myös: Vaativa isäntä lasipurkissa: ”Leipä on periaatteessa yksinkertainen, mutta silti vaikea saada tosi hyväksi”

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään lämpimät juustoleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetty leipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.