Tellervon rahkakakku
Rahkakakku on herkkua. Tämä ohje on kotitalousopettaja Tellervo Anttilan tekemä ja se on julkaistu Kotilieden ruokakorteissa jo vuonna 1969.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Rahkakakku
- 500 g maitorahkaa
- 3 ½ dl kermaa
- 4 keltuaista
- 1 ½ dl maitoa
- 12 liivatelehteä
- 150 g sokeria (1,8 dl)
- 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 2 tl vanilliinisokeria
- ohut sokerikakkulevy
Valmistusohje
Rahkakakku isoäidin tyyliin, valmistuu näin:
- Aseta sokerikakkulevy pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin keltuaiset ja sokeri. Liota liivatelehtiä ensin kylmässä vedessä 5-10 minuuttia ja liuota ne sitten kuumaan maitotilkkaan. Lisää kaikki ainekset kevyesti sekoittaen rahkaan. Kaada seos vuokaan. Tasoita pinta.
- Anna kakun hyytyä viileässä mieluiten seuraavaan päivään.
- Irrota vuoan rengas kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille. Tarjoa rahkakakku marjojen tai hedelmien koristamana.
Tellervo Anttilan vinkki:
Valmista vähälaktoosinen rahkakakku Hyla-maitorahkasta ja käytä maidon asemesta nesteeksi vaaleaa mehua. Tee keliaakikon, gluteeniton sokerikakkupohja käyttämällä jauhoiksi vain perunajauhoja, lisänä jauhettua mantelia tai muita keliaakikolle sopivia jauhoja.
Katso myös: Rahka sopii jälkiruokaan, vanukkaaseen ja mousseen – tässä herkulliset ohjeet
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Rahka-ananaspiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tellervon rahkakakku