Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Thaimaalainen kookos-kanakeitto

Tämä kanakeitto syntyy helposti ja nopeasti. Tuore korianteri viimeistelee herkullisen kookosmaitopohjaisen thaimaalaisen kanakeiton.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Thaimaalainen kookos-kanakeitto:

  • 2 kpl broilerin rintafileetä
  • 1 prk (200 ml) kookosmaitoa
  • 1 rkl punaista thai-currytahnaa
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl vihreä tai punainen paprika
  • 6 dl laimeaa kanalientä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 levy nuudeleita, esimerkiksi vehnä
  • 1-2 rkl limetinmehua

Pinnalle:

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

Thaimaalainen kookos-kanakeitto valmistuu näin helposti ja nopeasti:

1. Paloittele broilerifileet. Kaada kattilaan 1/2 dl kookosmaitoa. Sekoita joukkoon currytahna ja kiehauta seos. Lisää broileripalat ja kääntele hetki.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Halkaise paprika. Poista siemenet ja kanta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

3. Kaada kattilaan kanaliemi. Lisää kalakastike, loppu kookosmaito ja kasvikset. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää nuudelit ja keitä hetken, jotta ne pehmenevät.

4. Mausta aasialainen kanakeitto limetinmehulla. Thai-kanakeitto viimeistellään tuoreella hienonnetulla korianterilla.

Reseptiä on muokattu 9.8.2021

Vinkki: Thaimaalainen kookos-kanakeitto lämmittää mausteisuudellaan kylmänä päivänä. Se toimii myös flunssaisen ruokana etenkin silloin, kun nuha on vienyt makuaistin.

Lue myös: Kokkauskurssilla Thaimaassa – thairuoka hurmaa aromeillaan

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Thaimaalainen ruoka hurmaa makuyhdistelmillään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Thaimaalainen kookos-kanakeitto

riksu

Jos käyttää riisinuudeleita tästä saa gluteenittoman 😀

elina

Tästä ei oikein käy varmasti ilmi, pitääkö kanarintafileet olla ensin paistettuja?

Pirjo

Kanafileet paloilellaan suupalan kokoiseksi ja ruskista niiden kanssa chili ja sipuli.

Pirjo

Kanafileet leikataan suupalan kokoiseksi ja paistetaan.kuutioi paprika,sipuli,chili paista yht.aikaa. lisää kanaliemi anna kiehua 5min. Poreillen ja lisää kookosmaito. Mauta kalakastikkeella.

L

Tuonne voisi myös tarkentaa milloin se loppu kookosmaito laitetaan. Näkyy vaan, että alussa 1/2 dl

Pirjo

Lue Pirjon ohje tehtiin kurssilla ja oli hevää nam 😉

Maris

Pyytäisin myös yhteneväisyyttä mittojen käytössä. Miksi ainesluettelossa on 200 ml, mutta ohjeessa käytetään mittaa dl, ja tosiaan, mihin loput kookosmaidosta?

Ossi

Ohjeen tekijä. Oletko kokeillut itse tehdä keiittoa tuolla ohjeella?

veksu

Mitä ohjetta tässä kommentoidaan, kun ylempänä olevassa ohjeessa ei ole sipulia eikä chiliä lainkaan❓

Jookoskookos

Pirjolla taitaa nyt olla ihan muut keitot mielessä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.