Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tikkarimuffinit

Suklaamuffinit maistuvat suositulta Geisha-suklaalta. Tuorejuustokuorute kruunaa makuelämyksen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Suklaamuffinit:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 levy (100 g) Geisha-suklaata
  • 1 ½ dl maitoa

kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl kuohukermaa

Lisäksi:

  • paperisia muffinivuokia ja tikkaritikkuja
  • koristeita oman maun makuun

Valmistusohje

Tikkarimuffinit eli geishamuffinit leivotaan näin helposti:

1. Sulata rasva. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. Lisää jauho- seos siivilän läpi taikinaan vuorotellen rasvan ja maidon kanssa. Lisää joukkoon suklaarouhe. Kääntele varovaisesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina tukeviin paperisiin vuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa 15–18 minuuttia.

4. Nosta muffinit jäähtymään ritilälle.

5. Notkista tuorejuusto kulhossa tomusokerin kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen tuorejuustoseokseen. Pursota kuorrutetta täysin jäähtyneiden leivonnaisten pinnalle.

6. Koristele halutessasi valmiilla koristekuvioilla. Voit myös kaulia ja painaa sydänkuvioita punaisesta tai vaaleapunaisesta marsipaanista ja koristella niillä muffinit. Tee saksenkärjella pieni viilto leivonnaisten pohjaan ja paina koloon tukevasti tikkaritikku.

Vinkki: Muffinit pysyvät ryhdikkäinä, kun paistat ne tukevissa paperivuoissa tai asetat paperivuoat muffinipellin koloihin. Tikkarimuffinit voi myös pakastaa ilman kuorrutusta.

Katso myös:  Makeat ja suolaiset muffinit

Anna.fi/ruoka: Nopeat suklaamuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tikkarimuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.