Toast skagen
Toast skagen, Pohjolan suosituin katkarapuleipä on ruotsalaisen keittiön klassikkoleipä, jonka kehitti ravintoloitsija Tore Wretman. Runsas ja mehevä katkarapuleipä saa veden herahtamaan kielelle. Toast skagen sopii alkupalaksi ja kevyeksi lounaaksi salaatin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Toast skagen eli katkarapuleipä
- 400 g kuorittuja katkarapuja
- 4 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
- 1 rkl voita
- 1 punasipuli
- 5 rkl majoneesia
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 tl makeaa sinappia
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
- 4 rkl kirjolohen tai siian mätiä
Valmistusohje
Toast skagen eli katkarapu-skagen tehdään helposti näin:
1. Nosta katkaravut sulamaan jääkaappiin pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut huolellisesti. Sipaise leiville ohuelti voita. Paista leivät rapeiksi ja kullankeltaisiksi kuumalla pannulla.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita majoneesi, sitruunamehu, sinappi, suola, punasipulit, hienonnetut yrtit sekä 2/3 osaa katkaravuista.
3. Nostele skagenröraa leiville. Annostele päälle loput katkaravuista. Koristele toast skagen -leivät mädillä ja yrteillä.
Lue myös: Katkarapu-perunablinit
Lue myös Anna.fi: Katkarapu-avokadococktail ja harissamajoneesia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Toast skagen