Tomaatti-sipulisalaatti
Tomaatti-sipulisalaatti on raikas ja helposti valmistuva, sen takia se on klassikkosalaattien maineessa. Se sopii niin arkiaterialle kuin grillijuhliin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Tomaatti-sipulisalaatti
- 8 kpl kypsää tomaattia, punaista ja keltaista
- 1 ripaus suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 1-2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 lpö punasipuli
- balsamiviinietikkaa
- rypsiöljyä
- erilaista vihreää salaattia (lehti-, tammenlehti- tai rapeaa keräsalaattia)
Valmistusohje
- Tomaatti-sipulisalaatti tehdään näin. Leikkaa pestyt tomaatit viipaleiksi ja poista samalla kantaosa. Levitä viipaleet ohueksi kerrokseksi laakealle vadille tai salaatinlehtien päälle. Ripottele mausteeksi suolaa, mustapippuria ja hienoksi leikattua ruohosipulia.
- Leikkaa pieni, kuorittu punasipuli henkäyksen ohuiksi renkaiksi tai hienoksi silpuksi ja ripottele salaatin päälle. Valuta makua antamaan vähän balsamiviinietikkaa ja öljyä. Sirottele salaatin päälle basilikan lehtiä. Tarjoa hyvän leivän ja suomalaisen kotijuuston kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parhaat tomaattireseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-sipulisalaatti