Reseptit

Tomaattivuokaleipä

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 4 rkl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
  • noin 10 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Tomaattivuokaleipä

Tomaattivuokaleipä tuo mieleen Italian auringon. Leipä on hyvää myös paahdettuna, sillä se nostaa leivän aromin uudelleen esille.

1. Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon tomaattimurska ja vesi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna nesteeseen hiiva.

2. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja morttelissa murskatut fenkoli-siemenet. Vatkaa joukkoon huolellisesti ruisjauhot. Lisää taikinan aurinkokuivatut tomaatinpalat sekä osa vehnäjauhoista. Alusta lopuilla jauhoilla kimmoisaksi taikinaksi.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo taikinasta kaksi pitkänomaista leipää. Nosta kevyesti voideltuihin noin 1,5 litran suorakaiteen muotoisiin leipävuokiin kohoamaan. Anna leipien kohota peitettyinä 20 minuuttia.

4. Kuumenna uuni 250-asteeseen. Työnnä leivät kuumaan uuniin ja laske lämpötila heti 200-asteeseen. Paista leipiä noin 30 minuuttia. Leivät saavat paistua kunnolla ruskeapintaisiksi. Nosta vuokaleivät jäähtymään ritilälle ennen kumoamista.

Vinkki: Viipaloitu tomaattivuokaleipä sopii mainiosti leivänpaahtimessa paahdettavaksi, mikä nostaa leivän aromin uudelleen esille.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattivuokaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.