Tsatsiki
Tsatsiki on tuoreesta kurkusta ja maustamattomasta, valutetusta jogurtista valmistettu kastike ja dippi. Tsatsiki maustetaan tuoreella mintulla, valkosipulilla ja rouhitulla mustapippuria.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Tsatsiki
- 400 g pieniä napakoita kurkkuja
- 4 dl paksua turkkilaista jogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 valkosipulinkynttä
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl minttua silputtuna
Valmistusohje
Tsatsiki tehdään helposti näin:
1. Pienet napakat ja vähän vettä sisältävät kurkut sopivat tsatsikiin parhaiten. Jos saatavana on vain isohkoja kurkkuja, halkaise ne ja koverra lusikalla pois keskeltä löytyvä siemenrivi.
2. Huuhtele kurkut huolella. Raasta ne sitten ja valuta lopuksi raaste siivilässä, jottei tsatsikista tule vetistä. Kuori ja puserra valkosipulinkynnet jogurtin joukkoon. Lisää jogurttiin kurkkuraaste ja muut ainekset. Mausta vielä ripauksella suolaa ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Tarjoa tsatsiki alkupalana mausteisen kreikkalaistyyppisen vastaleivotun leivän kanssa tai kalan, lämpimän kreikkalaisen subileivän välissä tai grillatun lampaanlihan lisukkeena.
Vinkki! Nappa ohjeet kreikkalaiseen ruokaan – poimi reseptit ja vinkit
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy retiisitsatsiki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tsatsiki