Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuhti lammaskeitto

Ohjeen lammaskeitto on hyvin ruokaisa ja pitää nälän loitolla pitkään! Rosmariini ja tuore timjami luovat ylellisyyden makua arkiseenkin keittoon.

Ainekset

  • 1 kg lampaan lapaa tai etuselkää
  • tilkka öljyä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rosmariinioksa tai tuoretta timjamia
  • 1.5 l vettä
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 3 rkl chiliketsuppia
  • 2 pss pakastettuja keittojuureksia
  • 6-8 perunaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha luuttomaksi. Kuutioi liha. Ruskista lihapalat ja luut öljyssä. Lisää joukkoon lohkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit ja lisää joukkoon mausteet, neste ja tomaattisäilykkeet. Hauduta miedolla lämmöllä noin puolitoista tuntia.

2. Poista luut keitosta. Lisää joukkoon juurekset ja lohkotut perunat. Keitä noin 20 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa kuumana.

 

Katso täältä myös lisää keitto-ohjeita:

Eilan maa-artisokkakeitto

Punajuurikeitto

Lammaskaali
© Jorma Marstio

Lammaskaalikeitto

Kookos-lohikeitto

Ruoka.fi: Vietnamilainen pho-keitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuhti lammaskeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.