Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuoresuolattu kala

Tuoresuolaaminen eli graavaaminen tarkoittaa kalan maustamista suolalla, ei kalan säilömistä suolaan. Graavisuolattu kala on rakenteeltaan pehmeämpää ja miedommin suolautunutta kuin suolakala. Ripaus sokeria pyöristää makua ja pitää rakenteen pehmeänä. Graavikala säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Tuoresuolattu kala:

  • noin 1 kg lohta tai siikaa tai muuta kalaa
  • 1.5 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • mustapippuria myllystä
  • tilliä
  • (roseepippuria)

Valmistusohje

Fileoi kala, poista ruodot huolellisesti. Jätä nahka. Aseta kalafilee nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Ripota pinnalle mausteet ja aseta toinen filee päälle lihapuolet vastakkain.

Kääri kala paketiksi ja kiedo paketti folioon tai pistä se muovipussiin. Anna kalan maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kalapakettia on hyvä kääntää muutaman kerranmaustumisen aikana.

Pyyhi kala siistiksi ja leikkaa kalasta vinottain ohuen ohuita viipaleita. Tarjoa tillillä ja sitruunalohkoilla terästettynä keitettyjen perunoiden tai ruisleivän kera.

Lue myös: Kauppiaan vinkit: Näin tunnistat tuoreen kalan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuoresuolattu kala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.