Reseptit

Tuovin suklaakakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Taikina

  • 170 g tummaa suklaata
  • 400 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1.5 dl kaakaolikööriä
  • 6 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa

Kostutus

  • 1 dl kaakaolikööriä
  • 0.5 dl vettä

(Koristeluun)

  • 100 g valkosuklaata
  • 30 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Tuovin suklaakakku

Tuovin suklaakakku on täyteläinen ja tasapainoisen tuhti suklaakuivakakku, joka hurmaa varmasti vieraat kahvipöydässä. Perinteisen kuivakakun pävitetty versio kostutetaan mehukkaaksi kaakaoliköörillä.

1. Rouhi tumma suklaa veitsellä karkeaksi. Vaahdota kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon kaakaolikööri ohuena nauhana samalla koko ajan vispaten. Lisää kanamunat yksitellen välillä huolellisesti vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.

3. Voitele huolellisesti 2,5-litran kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista suklaakakkua 200-asteisessa uunin keskitasolla noin tunti.

4. Valmista kostukeliemi kiehauttamalla kaakaolikööri ja vesi. Kumoa suklaakakku hieman jäähtyneenä ritilän päälle. Lusikoi liemi lämpimän kakun pinnalle. Anna kakun jäähtyä. Koristele suklaakakku halutessasi sulatetuilla suklaaraidoilla.

5. Suklaakakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Säilytä kakku kuvun alla jääkaapissa.

Ohje: Tuovi Holtinkoski


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuovin suklaakakku

Sari

Juuri laitoin uuniin, alkaa tulla aivan ihana tuoksu! Eikai tuo kakun pinta pala 200 asteella keskitasolla? Normisti paistan kuivakakut 175 alimmaisella tasolla.

Minnuli

Voiko tämän tehdä ilman kaakaolikööriä?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.