Turkkilaiset varraslihapullat

Turkkilaiset varraslihapullat 

60
min
1
4 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1
Turkkilaiset varraslihapullat saavat makeutta korinteista tai kultarusinoista. Lopuksi lihapullat haudutetaan kastikkeessa, jossa maistuvat monet itämaiset makut, kuten aprikoosi ja chilitomaattimurska.

Ainekset

0.5 dl korintteja tai kultarusinoita
1 dl vettä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä
500 g lampaanjauhelihaa
0.5 dl korppujauhoa
2 tl jauhettua kanelia
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
0.5 dl pinjansiemeniä
1 tl mietoa chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
2 kananmunaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 nippu sileälehtistä persiljaa silputtuna
1 nippu tilliä silputtuna
tarpeen mukaan tilkka vettä

Pinnalle

1 dl vehnäjauhoa

Paistamiseen

auringonkukkaöljyä

Kastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
400 g chilitomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl ruokosokeria
100 g aprikooseja
1 kanelitanko
0.5 tl suolaa
mustapippurirouhetta

Valmistusohje

1. Liota korintteja tai rusinoita vedessä noin 15 minuuttia.

2. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota öljyssä. Ota puolet seoksesta kulhoon lihapyöryköitä varten ja käytä loput kastikkeeseen. Lisää muut kastikeainekset sipulien joukkoon ja hauduta 15 minuuttia.

3. Sekoita kaikki lihapyörykkätaikinan ainekset keskenään ja muovaa sukkulan muotoisiksi pyöryköiksi. Pyöräytä ne jauhoissa ja paista öljyssä. Lisää pyörykät kastikkeeseen ja hauduta 15 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita jauheliharuokia:
Jauhelihamureke
Jauhelihapihvit
Kreikkalainen lihamureke
Ruoka.fi: Jauheliha-perunasoselaatikko

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi
  • 1