Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Turkkilaiset varraslihapullat

Turkkilaiset varraslihapullat saavat makeutta korinteista tai kultarusinoista. Lopuksi lihapullat haudutetaan kastikkeessa, jossa maistuvat monet itämaiset makut, kuten aprikoosi ja chilitomaattimurska.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Turkkilaiset varraslihapullat:

  • ½ dl korintteja tai kultarusinoita
  • 1 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 500 g lampaanjauhelihaa
  • ½ dl korppujauhoa
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 tl mietoa chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 nippu sileälehtistä persiljaa silputtuna
  • 1 nippu tilliä silputtuna
  • tarpeen mukaan tilkka vettä

Pinnalle:

  • 1 dl vehnäjauhoa

Paistamiseen:

  • auringonkukkaöljyä

Kastike:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 400 g chilitomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl ruokosokeria
  • 100 g aprikooseja
  • 1 kanelitanko
  • ½ tl suolaa
  • mustapippurirouhetta

Valmistusohje

Turkkilaiset varraslihapullat tehdään helposti näin:

1. Liota korintteja tai rusinoita vedessä noin 15 minuuttia.

2. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota sipulisilppu öljyssä pannulla. Ota puolet seoksesta kulhoon lihapyöryköitä varten ja käytä loput kastikkeen maustajaksi. Lisää muut kastikeainekset sipulien joukkoon ja hauduta 15 minuuttia.

3. Sekoita kaikki lihapyörykkätaikinan ainekset keskenään ja muovaa sukkulan muotoisiksi pyöryköiksi. Pyöräytä ne jauhoissa ja paista öljyssä. Lisää turkkilaiset varraslihapullat kastikkeeseen ja hauduta niitä noin 15 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita jauheliharuokia: Jauhelihamureke Jauhelihapihvit Kreikkalainen lihamureke

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään jauheliha-perunasoselaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Turkkilaiset varraslihapullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.