Turkkilaiset varraslihapullat
Turkkilaiset varraslihapullat saavat makeutta korinteista tai kultarusinoista. Lopuksi lihapullat haudutetaan kastikkeessa, jossa maistuvat monet itämaiset makut, kuten aprikoosi ja chilitomaattimurska.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Turkkilaiset varraslihapullat:
- ½ dl korintteja tai kultarusinoita
- 1 dl vettä
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 500 g lampaanjauhelihaa
- ½ dl korppujauhoa
- 2 tl jauhettua kanelia
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- ½ dl pinjansiemeniä
- 1 tl mietoa chilijauhetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 kananmunaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 nippu sileälehtistä persiljaa silputtuna
- 1 nippu tilliä silputtuna
- tarpeen mukaan tilkka vettä
Pinnalle:
- 1 dl vehnäjauhoa
Paistamiseen:
- auringonkukkaöljyä
Kastike:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 400 g chilitomaattimurskaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl ruokosokeria
- 100 g aprikooseja
- 1 kanelitanko
- ½ tl suolaa
- mustapippurirouhetta
Valmistusohje
Turkkilaiset varraslihapullat tehdään helposti näin:
1. Liota korintteja tai rusinoita vedessä noin 15 minuuttia.
2. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota sipulisilppu öljyssä pannulla. Ota puolet seoksesta kulhoon lihapyöryköitä varten ja käytä loput kastikkeen maustajaksi. Lisää muut kastikeainekset sipulien joukkoon ja hauduta 15 minuuttia.
3. Sekoita kaikki lihapyörykkätaikinan ainekset keskenään ja muovaa sukkulan muotoisiksi pyöryköiksi. Pyöräytä ne jauhoissa ja paista öljyssä. Lisää turkkilaiset varraslihapullat kastikkeeseen ja hauduta niitä noin 15 minuuttia.
Kokeile myös muita maukkaita jauheliharuokia: Jauhelihamureke Jauhelihapihvit Kreikkalainen lihamureke
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään jauheliha-perunasoselaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Turkkilaiset varraslihapullat