Tyrnihyytelökakku

Tyrnihyytelökakku 

30
min
alle 30 min

Ainekset

pohja:

200 g kaurakeksejä
2 rkl tyrnijauhetta
75 g voita tai margariinia sulatettuna

tyrnihyytelö:

6 liivatelehteä
2 dl maustamatonta jogurttia
1 1/2 dl sokeria
1 dl tyrnituoremehua
2 dl kuohukermaa

tyrnikiille:

3 liivatelehteä
2 dl tyrnituoremehua
1 dl vettä
1/2 dl sokeria

koristeluun:

tyrnimarjoja

Valmistusohje

Tyrnihyytelökakku on nopea valmistaa ja maistuu hyvältä. Keltaisen kiilteensä kakku saa tyrnimehusta.

1. Jauha keksit hienoksi ja sekoita joukkoon tyrnijauhe sekä sulatettu rasva. Aseta palanen leivinpaperia halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjavuoan pohjan väliin. Painele keksiseos vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytelön teon ajaksi.

2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita kulhossa jogurtti ja sokeri. Kuumenna kasarissa 1/2 dl tyrnimehua.
Purista liivatelehdet ja sulata kuumaan tyrnimehuun.

3. Lisää joukkoon loppu mehusta ja kaada seos ohuena nauhana jogurttiseokseen samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää jogurttiseokseen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.

4. Nosta kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta kattilassa tyrnimehu ja vesi. Sekoita joukkoon sokeri. Purista liivatelehdet ja lisää kuumaan liemeen. Anna liemen hieman jäähtyä.

5. Lusikoi liemi kakun päälle ja nosta kakku vielä hyytymään muutamaksi tunniksi viileään. Koristele tyrnihyytelökakku tyrnimarjoilla.

Reseptin laati: Kaisa Sillanpää

Kotiliesi