Unelmatorttu
Unelmatorttu on rakastettu klassikkoleivonnainen, joka on helppo ja nopea valmistaa. Unelmatorttu sopii yhtä hyvin juhlaan kuin arkisempaankin kahvihetkeen herkkupalaksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Unelmatorttu
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
Unelmatorttu, täyte
- 2 dl vispikermaa
- ½ dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk vuoristopapaijaa tai persikkaa tai aprikoosia
Valmistusohje
Unelmatorttu leivotaan helposti näin:
- Ota kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Riko kananmunat yksitellen kulhoon. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita kevyesti.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
- Paista 225 asteessa noin 6-7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Leikkaa vuoristopapaijat, persikat tai aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja levitä torttupohjalle.
- Levitä päälle kermavaahto ja kääri unelmatorttu leivinpaperin avulla rullalle.
- Anna tortun maustua jääkaapissa ennen leikkaamista. Koristele unelmatorttu hedelmillä.
Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!
Lue myös Anna.fi: Tiramisukäretorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Unelmatorttu