Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Unelmatorttu

Unelmatorttu on rakastettu klassikkoleivonnainen, joka on helppo ja nopea valmistaa. Unelmatorttu sopii yhtä hyvin juhlaan kuin arkisempaankin kahvihetkeen herkkupalaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Unelmatorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Unelmatorttu, täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk vuoristopapaijaa tai persikkaa tai aprikoosia

Valmistusohje

Unelmatorttu leivotaan helposti näin:

  1. Ota kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Riko kananmunat yksitellen kulhoon. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe ja siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita kevyesti.
  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  4. Paista 225 asteessa noin 6-7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Leikkaa vuoristopapaijat, persikat tai aprikoosit pieniksi kuutioiksi ja levitä torttupohjalle.
  6. Levitä päälle kermavaahto ja kääri unelmatorttu leivinpaperin avulla rullalle.
  7. Anna tortun maustua jääkaapissa ennen leikkaamista. Koristele unelmatorttu hedelmillä.

Lue myös: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan – katso Kotilieden parhaat ohjeet!

Lue myös Anna.fi: Tiramisukäretorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Unelmatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.