Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uudet perunat

Uusien perunoiden keittämisessä kannattaa olla tarkkana. Lisää perunat aina vasta, kun keitinvesi kiehuu. Keitä perunat hiljaisella tulella ja kokeile kypsyyttä puutikulla tai haarukalla varovaisesti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uudet perunat:

  • 1 kg pienikokoisia uusia perunoita
  • vettä
  • 2 tl merisuolaa
  • tillinvarsia

Lisäksi:

  • voita ja tillin oksia

Valmistusohje

1. Pese uudet perunat hellävaraisesti.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää perunat, suola ja tillinvarret. Vettä tulee olla sen verran, että perunat juuri peittyvät. Keitä uusia perunoita hiljalleen noin 20 minuuttia. Kaada vesi ja pane kattilaan muutama talouspaperipala tai puhdas pyyhe. Anna perunoiden höyrystyä kannen alla noin 5 minuuttia.

3. Tarjoile uudet perunat voin ja tillin kanssa.

Lue myös: Grillatut perunat kolmella tavalla – näin paahdat perunoista suussa sulavia!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uudet perunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.