Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunikuivatut tomaatit

Tee itse mehevän maukkaat uunikuivatut tomaatit. Tomaatit paahdetaan ensin puolikuiviksi uunissa ja marinoidaan sitten mausteisessa öljykastikkeessa.

Ainekset

Uunikuivatut tomaatit:

  • 500 g miniluumutomaatteja
  • 1 dl sitruunaöljyä
  • puolen sitruunan mehu
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 4 valkosipulinkynttä
  • pari timjamin oksaa

Valmistusohje

1. Halkaise tomaatit ja lado ne öljyllä sipaistulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 100-asteisessa uunissa pari tuntia.

2. Nosta kuivahtaneet tomaatit pelliltä kulhoon. Kaada päälle muut ainekset ja anna maustua jääkaapissa vähintään yön yli. Siirrä tomaatit kauniiseen purnukkaan. Uunikuivatut tomaatit säilyvät viileässä noin viikon.

Katso myös: Huippukokki Hans Välimäen nerokas 1+2+3 -pikkeliliemi saa jopa hieman raa’an tomaatin maistumaan herkulliselta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunikuivatut tomaatit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.