Uuniomenat

Uuniomenat 

60
min
30-60 min

Ainekset

6 raikasta omenaa
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 dl rusinoita tai kuivatuja puolukoita tai mustikoita

valeluun:

vaaleaa siirappia
1 dl vettä

Valmistusohje

  1. Pese omenat ja poista siemenkota omenaporalla. Mausta sokeri kanelilla. Nosta omenat uuninkestävään vuokaan. Tiputa omenan koloon rusinoita tai kuivattuja puolukoita tai mustikoita. Lisää teelusikallinen kanelisokeria ja täytä kolo rusinoilla tai marjoilla.
  2. Valuta omenille vaaleaa siirappia ja lisää astiaan vähän vettä. Paista omenoita uunissa noin 175 asteen lämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet herkullisen näköisiksi. Valele omenoita usein kypsymisen aikana. Kypsät omenat alkavat halkeilla. Kypsennysaika ja lopputulos riippuvat omenalajikeesta. Happamet omenat soseutuvat herkästi kokonaan ja alun perin makeat omenat pehmenevät, mutta eivät soseudu.
  3. Tarjoa lämpimät omenat vaniljakastikkeen, jäätelön tai kinuskikastikkeen kanssa.
30.8.2010
Kotiliesi