Uuniomenat

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Muut makeat, Jälkiruoat, Muut jälkiruoat
  • Erikoisruokavaliot: Maidoton, Gluteeniton, Kasvis, Vegaani
Uuniomenat

Ainesosat

Määrä Aines
6raikasta omenaa
1/2 dlsokeria
1 tlkanelia
1 dlrusinoita tai kuivatuja puolukoita tai mustikoita
valeluun:
 vaaleaa siirappia
1 dlvettä

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Pese omenat ja poista siemenkota omenaporalla. Mausta sokeri kanelilla. Nosta omenat uuninkestävään vuokaan. Tiputa omenan koloon rusinoita tai kuivattuja puolukoita tai mustikoita. Lisää teelusikallinen kanelisokeria ja täytä kolo rusinoilla tai marjoilla.
  2. Valuta omenille vaaleaa siirappia ja lisää astiaan vähän vettä. Paista omenoita uunissa noin 175 asteen lämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet herkullisen näköisiksi. Valele omenoita usein kypsymisen aikana. Kypsät omenat alkavat halkeilla. Kypsennysaika ja lopputulos riippuvat omenalajikeesta. Happamet omenat soseutuvat herkästi kokonaan ja alun perin makeat omenat pehmenevät, mutta eivät soseudu.
  3. Tarjoa lämpimät omenat vaniljakastikkeen, jäätelön tai kinuskikastikkeen kanssa.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 24 kertaa
  • Katsottu: 73376 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 3

4.10.2010 klo.11:51

Näitä teen tänään!

Keräsin ison kasan omenoita vielä viikonloppuna puista - osa jo lintujen hakkaamia mutta itselle jäi vielä ihan kivasti!

http://janikanmaailma.blogspot.com/

Vastaa
6.11.2010 klo.20:56

Uuniomenat ovat minun herkkua.Niitä on saatava aina jostakin,vaikka en omista puista vielä saa…Nams

Vastaa
2.10.2012 klo.10:45
Ippo

Ippo

Mainio resepti. Käytin rusinoiden asemesta kuivattuja karpaloita, kun niitä sattui olemaan. Ne antoivatkin mukavan säväyksen myös vuoan pohjalle paistettaessa kehittyvään liemeen. Vaniljajäätelö kruunasi herkun. Kyytipojaksi tarjoilin makeahkoa Alsacelaista Jean Baptiste Adamin Pinot Gris Verdanges Tardives - valkoviiniä. Tästä yhdistelmästä ei jälkiruoka enää mielestäni paljon parane ja mikä parasta, se on edullinen - tuota viiniä lukuun ottamatta - ja niin yksinkertainen valmistaa kuin vain olla voi.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu