Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmamoussella täytetty valkosuklaakakku

Vadelmamoussella täytetty valkosuklaakakku on upea hääkakku, jossa maistuu italialainen marenki, vadelmmousse, manteli ja valkosuklaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Italialainen marenki:

  • 4 valkuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä

Vadelmamousse :

  • 400 g vadelmasosetta
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa (Hyla)
  • 150 g italialaista marenkia

Mantelipohjat:

  • 200 g kuorittuja mantelia
  • 180 g tomusokeria
  • 8 valkuaista (225 g)
  • 1 dl sokeria (85 g)
  • 1 limetin raastettu kuori

Valkosuklaamousse:

  • 400 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa (Hyla)
  • 6 liivatelehteä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 5 dl keltuaista
  • 1 l vispikermaa (Hyla)

Valmistusohje

Vadelmamoussella täytetty valkosuklaakakku tehdään näin:

Vadelmamoussella täytetty valkosuklaakakku syntyy viidessä vaiheessa. Ensin italialainen marenki, sen jälkeen vadelmamousse, sitten mantelipohjat, kakun kokoaminen ja lopuksi koristelu. Tästä ohjeesta syntyy kaksi kakkua.

Italialainen marenki

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa. Lisää 2 rkl sokeria vähitellen koko ajan vatkaten ja pidä kone pienimmällä nopeudella.
  2. Keitä 2 dl sokeria ja vettä noin 7 minuuttia, kunnes nestettä on haihtunut sen verran, että sokeriliemi tiivistyy ja on sokerilämpömittarilla mitattaessa 120 asteista. Varo kuumaa sokerilientä!
  3. Kytke vatkain täydelle nopeudelle ja lisää valkuaisvaahtoon kuumaa sokerilientä ohuena nauhana kulhon reunaa pitkin. Vatkaa marenki kylmäksi.
  4. Puolet marengista riittää kahden kakun vadelmamousseen. Loput marengista voit pursottaa leivinpaperille ja paistaa 75 asteisessa uunissa rapeiksi pieniksi suupaloiksi tai tehdä kerralla neljä kakkua.

Vadelmamousse

(2 vadelmamoussepohjaa eli täyte kahteen kakkuun)

  1. Sulata vadelmasose tai kiehauta pakastevadelmat, soseuta ja siivilöi.
  2. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan. Purista vesi pois ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes liivatteet sulavat. Sekoita liivatteet vadelmasoseeseen.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Sekoita italialainen marenki vadelmasoseeseen ja lisää lopuksi kermavaahto. Anna seoksen olla jääkaapissa noin 30 minuuttia, kunnes se vähän jähmettyy.
  5. Kaada vadelmamousse kahteen kakkuvuokaan, joiden halkaisija on noin 2 cm pienempi kuin sen kakkuvuoan, jossa kakku kootaan. Jos käytät samaa vuokaa, jätä vadelmamoussen ja vuoan reunojen väliin vajaan parin sentin rako. Pakasta vadelmamoussepohjia vähintään 6 tunnin ajan.

Mantelipohjat

(4 pohjaa, kahteen kakkuun)

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Raasta limetin kuori.
  2. Hienonna mantelit tomusokerin kanssa tehosekoittimessa hienoksi massaksi.
  3. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi ja lisää sokeri. Sekoita valkuaisvaahto manteli-sokerimassan joukkoon vähitellen. Lisää raastettu limetin kuori.
  4. Jaa mantelitaikina neljään osaan ja levitä voidellun leivinpaperin päälle 2 sentin paksuisiksi kakkulevyiksi, jotka ovat samankokoisia kuin pakastettavat vadelmamousselevyt eli jäävät reunoista pari senttiä vajaaksi vuoassa, jossa kakku kootaan.
  5. Paista pohjia 180 asteessa 18-20 minuuttia.

Valkosuklaamousse

  1. Hakkaa valkosuklaa hienoksi rouheeksi ja kaada kulhoon.
  2. Kiehauta 2 dl kermaa ja kaada kuuma kerma valkosuklaarouheen päälle. Sekoita massa tasaiseksi.
  3. Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuutin ajan.
  4. Keitä sokeri ja vesi ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Vähennä lämpöä ja lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Jatka vatkaamista muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee (keltuaiset kypsyvät 80 asteessa). Siirrä astia liedeltä ja jatka vatkaamista kylmässä vesihauteessa, kunnes massa jäähtyy.
  5. Nosta liivatteet vedestä kattilaan ja kuumenna kattilaa liikutellen, kunnes ne sulavat. Lisää liivateseos ohuena nauhana keltuaismassaan. Sekoita liivate-keltuaisseos valkosuklaa-kermamassaan.
  6. Vatkaa litra kermaa vaahdoksi ja lisää edelliseen massaan. Sekoita kaikki kunnolla kevyesti keskenään. Kaikkien massojen pitää olla samanlämpöisiä, muuten kerma juoksettuu!

Kakun kokoaminen

  1. Jaa valkosuklaamousse kahteen osaan eli kahta kakkua varten. Kaada kahteen irtopohjaiseen kakkuvuokaan valkosuklaamoussea noin puoleen väliin asti, paina keskelle ensin yksi mantelipohja ja sen päälle jäinen vadelmamoussepohja. Paina kumpaakin varovasti alaspäin niin, että valkosuklaamousse nousee reunoista ylöspäin. Kaada vuoka melkein täyteen valkosuklaamoussea ja laita päälle toinen mantelipohja.
  2. Pakasta kakkuja vähintään 8 tunnin ajan.
  3. Ota kakut pakastimesta jääkaappiin noin 6 tuntia ennen tarjoamista.
  4. Koristele kakku oikeilla kukilla, marsipaaniruusuilla tai muilla tilanteeseen sopivilla valmiilla koristeilla.
Hääkakku on hohtavan valkea valkosuklaakakku, jonka täytteenä on vadelmamoussea ja mantelimarenkia. Marsipaaniruusut on on tehty itse. Kuva: Norman Ojanen

Koristelu

  1. Jos käytät oikeita kukkia, varmista, että ne ovat syötäviksi ja koristeiksi sopivia.
  2. Marsipaaniruusut: Kauli valmiista mantelimassasta mahdollisimman ohut levy, sirottele väliin vähän tomusokeria niin levy ei tartu alustaan. Irrota levystä pieniä, snapsilasinsuun kokoisia pyörylöitä. Pyörittele mantelimassasta kukan keskiosaksi pitkulainen, ohut tanko ja kiedo sen ympärille kerroksittain ohuita pyörylöitä. Muotoile ruusuksi. Vihreästä massasta voit muotoilla lehtiä.

Sinua saattaa kiinnostaa hääkakkutrendit: Hääkakku on nyt korkea ja kirpeä – trendikkäin käyttää makuna chiliä ja yuzya

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 9 x täytekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmamoussella täytetty valkosuklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.