Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Välimeren broileria

Välimeren broileri sopii juhlaan. Grillaa broilerinliha mehevän kypsäksi. Sopiva sisälämpötila on noin 70 astetta. Mausta kypsät broilerin rintapalat öljy-, sitruuna-yrttimarinadissa ja tarjoa valkosipuliöljyllä sipaistujen, paahdettujen leipäpalojen kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Välimeren broileri

  • 4 broilerin rintapalaa
  • öljyä

Mausteliemi:

  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hunajaa tai 1 tl sokeria
  • rouhittua mustapippuria
  • merisuolaa myllystä
  • silputtua lehtipersiljaa
  • timjamia

Välimeren broileri, lisukkeet

  • grillissä paahdettua vaaleaa leipää
  • valkosipuliöljyä

Valmistusohje

Välimeren broileri grillataan ja maustetaan näin:

1. Sekoita maustekastikkeen ainekset.

2. Sivele lihapalat kevyesti öljyllä ja paahda grillissä kypsiksi vaan ei kuiviksi. Nostele lihat vuokaan ja kaada mausteliemi päälle. Kääntele broilerin rintapaloja liemessä ja tarjoa samassa astiassa.

3. Välimeren broileri maistuu  valkosipuliöljyllä sipaistujen, paahdettujen leipäpalojen kanssa.

Lue myös: Broilerivartaat grillissä

Lue myös Anna.fi: Näin grillaat kokonaisen broilerin – oluella grillattu kana


Kommentoi

Kommentoi juttua: Välimeren broileria

Sinun täytyy kommentoidaksesi.