Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Taatelichutney

Valkosipuli-taatelichutney on aromikas kumppani sinihomejuustolle tai liharuoille. Poimi helppo ohje juustotarjottimen piristämiseen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Valkosipuli-taatelichutney:

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 300 g tuoreita taateleita
  • 2 kanelitankoa
  • 3 tähtianista
  • 2 dl portviiniä tai punaviiniä
  • 1 dl tummaa muscovadosokeria
  • ¾ dl punaviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Valkosipuli-taatelichutney tehdään helposti näin:

1. Kuori valkosipulinkynnet ja nosta folioarkille. Valuta pinnalle oliiviöljy. Kääri folion sisään ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Poista taateleista kivet ja nosta mausteiden, viinin, sokerin ja etikan kanssa kattilaan. Keitä aineksia ilman kantta, kunnes taatelit pehmenevät ja hieman soseutuvat.

3. Valuta valkosipulit mausteiden kanssa kuuman chutneyn joukkoon ja sekoita kevyesti. Purkita valkosipuli-taatelichutney kuumaan, puhtaaseen lasipurkkiin ja peitä kannella. Anna jäähtyä ja säilytä chutney viileässä.

Kokeile myös muita maukkaita chutneyreseptejä: Chutney Karviaischutney Luumu- tai kriikunachutney Ruoka.fi: Päärynächutney


Kommentoi

Kommentoi juttua: Taatelichutney

Sinun täytyy kommentoidaksesi.