Taatelichutney
Valkosipuli-taatelichutney on aromikas kumppani sinihomejuustolle tai liharuoille. Poimi helppo ohje juustotarjottimen piristämiseen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Valkosipuli-taatelichutney:
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 ½ rkl oliiviöljyä
- 300 g tuoreita taateleita
- 2 kanelitankoa
- 3 tähtianista
- 2 dl portviiniä tai punaviiniä
- 1 dl tummaa muscovadosokeria
- ¾ dl punaviinietikkaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Valkosipuli-taatelichutney tehdään helposti näin:
1. Kuori valkosipulinkynnet ja nosta folioarkille. Valuta pinnalle oliiviöljy. Kääri folion sisään ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
2. Poista taateleista kivet ja nosta mausteiden, viinin, sokerin ja etikan kanssa kattilaan. Keitä aineksia ilman kantta, kunnes taatelit pehmenevät ja hieman soseutuvat.
3. Valuta valkosipulit mausteiden kanssa kuuman chutneyn joukkoon ja sekoita kevyesti. Purkita valkosipuli-taatelichutney kuumaan, puhtaaseen lasipurkkiin ja peitä kannella. Anna jäähtyä ja säilytä chutney viileässä.
Kokeile myös muita maukkaita chutneyreseptejä: Chutney Karviaischutney Luumu- tai kriikunachutney Ruoka.fi: Päärynächutney
Kommentoi
Kommentoi juttua: Taatelichutney