Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipulipatonki

Valkosipulipatonki on ihana herkkupatonki, joka syntyy valmiista patongista helposti ja nopeasti keneltä vain. Ei enää pakastepatonkeja.

Ainekset

Valkosipulipatonki:

  • 1 patonki
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 125 g pehmeää voita
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, ruohosipulia, timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Viipaloi patonki annospaloiksi niin, että viipaleet eivät irtoa toisistaan.

2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella leikkuulautaa vasten hieroen tasaiseksi soseeksi. Nosta sose kulhoon pehmeän voin kanssa. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja sekoita tasaiseksi.

3. Nosta patonkia hieman niin, että viipaleet aukeavat ja levitä veitsen avulla väleihin maustevoita.

4. Nosta valkosipulipatonki folioarkille ja valuta päälle oliiviöljyä. Kääri folio kevyesti päältä kiinni. Paista valkosipulipatonkia 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Kokeile myös muita helppoja herkkuja patongista: Tomaatti-basilikabruschetta Kantarellipesto-bruschetta Crostinileivät Ruoka.fi: Valkosipuliritarit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipulipatonki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.