Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaamacaronit

Valkosuklaamacaron-leivokset ovat gluteenittomia ja unelmankeveitä herkkupaloja, jotka täytetään samettisella valkosuklaakreemillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Marenkipohjat:

  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä
  • 3 dl hienojakoista mantelijauhoa
  • 2.5 dl tomusokeria

Valkosuklaatäyte

  • 50 g valkosuklaata (gluteenitonta tarvittaessa)
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin täyte. Rouhi valkosuklaa hienoksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon valkosuklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. Valuta seos kannelliseen rasiaan ja nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

2. Vatkaa munanvalkuaiset teräskulhossa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja vesi. Keitä sokerilientä muutama minuutti, kunnes lämpötila on digitaalimittarilla mitattuna 118 astetta. Ole tarkka, koska lämpötila nousee hetkessä monella asteella.

3. Lisää kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon ohuena nauhana samalla koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista noin 5 minuuttia kunnes vaahto on tukevaa ja jäähtynyttä.

4. Yhdistä mantelijauho ja tomusokeri. Siivilöi mantelitomusokeriseos valkuaissokerivaahtoon vähän kerrallaan ja varovaisesti nuolijalla samalla käännellen. Kääntele huolellisesti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä sekoita liikaa. Kaavi taikina pursotinpussiin. Pursota leivinpaperoidulle uunipellille kolikon kokoisia kekoja. Jätä hieman leviämisvaraa. Kopauta peltiä muutama kerta, jotta leivosten pinta tasoittuu.

5. Anna macaronien levätä 30 minuuttia ennen paistamista. Paista leivospohjia 150-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna macaronien jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla. 6. Vaahdota valkosuklaa-kermatäyte. Täytä macaronit valkosuklaakreemillä juuri ennen tarjoilua. Valmiit valkosuklaamacaronit säilyvät noin vuorokauden jääkaapissa. Täyttämättömät leivospohjat säilyvät tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä noin viikon.

Kokeile myös muita ihania macaron-leivoksia: Mustaherukkamacaronit Vaaleanpunaiset macaronit Baileys-täytteiset macaronit Ruoka.fi: Macaronit mokkatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaamacaronit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.