Vaniljainen omenasose
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1.5 kg omenoita (kirpeitä)
- 4-5 dl vettä
- 5 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- (½ tl askorbiinihappoa)
- (1 ½ tl Atamon-jauhetta)
Valmistusohje
- Pane halkaistu vaniljatanko veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä viitisen minuuttia. Poista tanko ja kaavi sen siemenet kattilaan.
- Lohko pestyt omenat kuorineen kattilaan niin, että siemenkota jää jäljelle. Keitä 5-10 minuuttia,kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita askorbiinihappo vesitilkkaan ja lisää soseeseen.
- Tölkitä kuumana tai jäähdytä ja pakasta rasioissa. Alhaisen sokeripitoisuutensa vuoksi sose ei säilyjääkaapissa kuten hillo. Jos haluat parantaa säilyvyyttä, lisää kuumaan soseeseen Atamon-jauhetta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaniljainen omenasose