Vaniljakiisseli

Vaniljakiisseli 

30
min
6 annosta
alle 30 min

Ainekset

0.5 l kulutusmaitoa
2 rkl vehnäjauhoja
2-3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 muna
1 rkl voita
1 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan raastettu kuori

päälle:

tuoreita mansikoita viipaleina

Valmistusohje

1. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa maito, vehnäjauhot ja sokeri.

2. Kuumenna pohjaa myöten sekoittaen miedolla lämmöllä kunnes sakenee. Saosta vielä uudelleen pieneen maitotilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. (Nosta kattila liedeltä, lisää suurus sekoittaen ja anna kiehahtaa sekoittamatta.)

3. Vatkaa muna hiukan jäähtyneeseen kiisseliin. Lisää samalla voi, vaniljasokeri ja pestyn sitruunan raastettu kuori.

4. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele sen pinnalle hiukan sokeria. Jäähdytä. Viipaloi mansikat pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
17.8.2010
Kotiliesi