Varhaiskaalisalaatti
Varhaiskaalisalaatti saa mehukkuutta ja terävyyttä etikkakastikkeesta. Tarjoa raikas varhaiskaalisalaatti vaikka grilliruokien tai lihapullien lisukkeena.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Varhaiskaalisalaatti
- 500 g varhaiskaalia
- 1 kurkku
- 1 sipuli
- 1 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- suolaa ja rouhittua valkopippuria
Valmistusohje
1. Varhaiskaalisalaatti valmistuu helposti näin. Suikaloi kaali ja raasta kurkku. Painele ylimääräinen neste pois kämmenen avulla. Kuori ja halkaise sipuli ja suikaloi lastuiksi. Sekoita salaatin ainekset.
2. Sekoita öljy, etikka, sinapinsiemenet ja mausteet. Valuta kastike salaattin ja sekoita huolella. Varhaiskaalisalaatti saa maustua viileässä hetken ennen tarjoamista, jotta maut tasaantuvat.
3. Tarjoa varhaiskaalisalaatti grilliruokien tai vaikkapa arki-iltana lihapullien kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kaali-raejuustosalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Varhaiskaalisalaatti