Vehnäleipä

60+
min
2 annosta
yli 60 min

Ainekset

5 dl Kylmää vettä
5 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa
3 tl suolaa
9 dl vehnähiivaleipäjauhoja
1 dl öljyä

Valmistusohje

 

  1. Murenna hiiva veteen ja lisää vehnäjauhot. Peitä kulho leivinliinalla ja anna juuren tekeytyähuoneenlämmössä tunnin ajan.
  2. Alusta muut ainekset juureen ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia. Tainnuta taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja leivo kaksi pitkänomaista leipää. Pane leivät voideltuihin leipävuokiin ja kohota noin 20 minuuttia.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Jos haluat leipään rapean kuoren, suihkutapinnalle vettä ja pane uunin pohjalle laakea vesiastia.

Muita herkullisia kotilieden leipiä

Kaurainen raasteleipä

Yrttileipäset

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Kotiliesi