Vehnäleipä

Kommentoi
Katsottu: 21042 kertaa
  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 2
  • Ateriatyyppi: Suolaiset leivonnaiset
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Maidoton, Kasvis, Vegaani
Vehnäleipä

Ainesosat

Määrä Aines
5 dlKylmää vettä
5 dlvehnäjauhoja
25 ghiivaa
3 tlsuolaa
9 dlvehnähiivaleipäjauhoja
1 dlöljyä

Lisätietoja:


Valmistusohje

 

  1. Murenna hiiva veteen ja lisää vehnäjauhot. Peitä kulho leivinliinalla ja anna juuren tekeytyähuoneenlämmössä tunnin ajan.
  2. Alusta muut ainekset juureen ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia. Tainnuta taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja leivo kaksi pitkänomaista leipää. Pane leivät voideltuihin leipävuokiin ja kohota noin 20 minuuttia.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Jos haluat leipään rapean kuoren, suihkutapinnalle vettä ja pane uunin pohjalle laakea vesiastia.

Muita herkullisia kotilieden leipiä

Kaurainen raasteleipä

Yrttileipäset

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 2 kertaa
  • Katsottu: 21042 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 2

13.12.2010 klo.18:11
Vehnis

Vehnis

Tässä leivän ohje
http://www.resepti.org/ohje/vehnaleipa.html
usein menee soveltamiseksi, sopii sekaan muitakin jauhoja sun muuta

Vastaa
1.5.2011 klo.18:34
Jokke

Jokke

Sain tästä reseptistä vehnäjauhojen, suolan ja veden suhteet ja ne ovat vaikuttaneet hyviltä, taikinaa ei tarvinnut vaivata kauan.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu