Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vehnäleipä

Vehnäleipä maistuu parhaalta vastaleivottuna. Tarjoa herkullinen leipä oliiviöljyn ja balsamiviinietikan kanssa vaikkapa pastaruoan kaverina.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Vehnäleivän taikina:

  • 5 dl kylmää vettä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 25 g hiivaa
  • 3 tl suolaa
  • 9 dl vehnähiivaleipäjauhoja
  • 1 dl öljyä

Valmistusohje

  1. Murenna hiiva veteen ja lisää vehnäjauhot. Peitä kulho leivinliinalla ja anna juuren tekeytyähuoneenlämmössä tunnin ajan.
  2. Alusta muut ainekset juureen ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia. Tainnuta taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja leivo kaksi pitkänomaista leipää. Pane leivät voideltuihin leipävuokiin ja kohota noin 20 minuuttia.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Jos haluat leipään rapean kuoren, suihkutapinnalle vettä ja pane uunin pohjalle laakea vesiastia.

Muita herkullisia Kotilieden leipiä:

Kaurainen raasteleipä

Yrttileipäset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vehnäleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.