Venäläinen silli juhlapöytään
Venäläinen silli tuo joulupöytään slaavilaisia makuja ja korvaa perinteisen rosollin. Tarjoa sillin kanssa etikkapunajuurten ja -kurkkujen, kovaksi keitettyjen kananmunien ja ruohosipulin sekoitusta. Viinietikkamarinadin voit halutessasi korvata myös kermaviilistä, sinapista ja currysta sekoitetulla kastikkeella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Venäläinen silli:
- 2 suurta suolasilliä (600 g) tai 4 sillifileetä (noin 450 g)
- 4 etikkapunajuurta
- 1 etikkakurkku tai 100 g tuoretta kurkkua
- 1-2 kovaksi keitettyä munaa
- pala purjoa tai tilliä tai ruohosipulia
marinadi:
- 1,5 -2 rkl viinietikkaa
- 0.5 tl suolaa
- valkopippuria
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl vettä
Valmistusohje
1. Liota sillit tarvittaessa. Fileoi ja poista nahka ja ruodot.
2. Leikkaa sillifileet 1-2 sentin levyisiksi viipaleiksi. Aseta silliviipaleet tarjoiluvadin keskelle. Leikkaa punajuuret, kurkku ja kananmunat hienoksi silpuksi tai pieniksi kuutioiksi. Suikaloi purjo hyvin ohuiksi suikaleiksi. Sekoita marinadi ja kaada kalan päälle. Asettele muut ainekset ryhminä sillin ympärille. Sirottele päälle purjoa tai ruohosipulia tai tilliä. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.
Vinkki: Marinadin asemesta voit tarjota kastikkeeksi sinapilla ja currylla maustettua kermaviiliä.
Lue myös: Saaristolaispöydän parhaat kalaherkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Venäläinen silli juhlapöytään