Verimakkarat
Verimakkarat ovat perinteistä pohjalaista pitoruokaa. Tämän ohjeen Kotiliedelle antoi Raija Lylyoja, joka oppi makkaranteon Kauhajoen ammattiopiston maa- ja kotitalousyrittäjälinjalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Verimakkarat
- 0.5 l verta
- 1 dl rouhittuja ohrasuurimoita
- 3 dl lihalientä
- 100 g voita
- 1-2 kpl sipulia
- 0.5 rkl sokeria
- 1 tl meiramia
- 0.5 tl valkopippuria
- 1-2 rkl suolaa
- 3 dl ruisjauhoja
- puhdistettuja lampaan- tai siansuolia
Valmistusohje
Verimakkarat pohjalaisittain tehdään näin:
- Laita suurimot turpoamaan kiehuvaan lihaliemeen. Lisää siivilöity veri, hienonnetut voissa kuullotetut sipulit, mausteet ja ruisjauhot. Sekoita sileäksi.
- Valuta seosta esimerkiksi suppilon läpi suoleen. Täytä suoli vain puolilleen, sillä täyte turpoaa kypsyessään. Sido suolet kalastajanlangalla ja laita rasvatulle uunipannulle olkien päälle. Pistele neulalla, jotta makkarat eivät repeilisi.
- Paista makkaroita 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Makkarat voi paistaa myös sähköuunissa. Tarjoa makkarat kuumina esimerkiksi puolukoiden kanssa.
Vinkit:
- Makkarat halkeavat, jos täytettä on liikaa tai paistolämpötila on liian korkea.
- Suolia voi tilata lihakauppiaalta.
Nämä verimakkarat valmisti ja ohjeen Kotiliedelle antoi Raija Lylyoja, joka oppi makkaranteon Kauhajoen ammattiopiston maa- ja kotitalousyrittäjälinjalla, valmisti niitä ensin sukujuhliin ja tekee nyt makkaroita tilauksesta kotitilallaan.
Katso myös: Kotitekoinen makkara
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parhaat makkaraperunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Verimakkarat