Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Verimakkarat

Verimakkarat ovat perinteistä pohjalaista pitoruokaa. Tämän ohjeen Kotiliedelle antoi Raija Lylyoja, joka oppi makkaranteon  Kauhajoen ammattiopiston maa- ja kotitalousyrittäjälinjalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Verimakkarat

  • 0.5 l verta
  • 1 dl rouhittuja ohrasuurimoita
  • 3 dl lihalientä
  • 100 g voita
  • 1-2 kpl sipulia
  • 0.5 rkl sokeria
  • 1 tl meiramia
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 1-2 rkl suolaa
  • 3 dl ruisjauhoja
  • puhdistettuja lampaan- tai siansuolia

Valmistusohje

Verimakkarat pohjalaisittain tehdään näin:

  1. Laita suurimot turpoamaan kiehuvaan lihaliemeen. Lisää siivilöity veri, hienonnetut voissa kuullotetut sipulit, mausteet ja ruisjauhot. Sekoita sileäksi.
  2. Valuta seosta esimerkiksi suppilon läpi suoleen. Täytä suoli vain puolilleen, sillä täyte turpoaa kypsyessään. Sido suolet kalastajanlangalla ja laita rasvatulle uunipannulle olkien päälle. Pistele neulalla, jotta makkarat eivät repeilisi.
  3. Paista makkaroita 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Makkarat voi paistaa myös sähköuunissa. Tarjoa makkarat kuumina esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Vinkit:

  1. Makkarat halkeavat, jos täytettä on liikaa tai paistolämpötila on liian korkea.
  2. Suolia voi tilata lihakauppiaalta.

Nämä verimakkarat valmisti  ja ohjeen Kotiliedelle antoi Raija Lylyoja, joka oppi makkaranteon  Kauhajoen ammattiopiston maa- ja kotitalousyrittäjälinjalla, valmisti niitä ensin sukujuhliin ja tekee nyt makkaroita tilauksesta kotitilallaan.

Katso myös: Kotitekoinen makkara

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Parhaat makkaraperunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Verimakkarat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.