Vihanneksia ja herne-jogurttidippi
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- erilaisia vihanneksia, kuten parsaa, retiisiä, kukkakaalia, porkkanaa, paprikaa ja kirsikkatomaatteja
Herne-jogurttidippi
- 1 ps (200 g) pakasteherneitä
- 4 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl hienonnettua minttua
- 1.5 rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja paloittele vihannekset. Asettele tarjoilumaljoihin, esimerkiksi erikokoisiin laseihin.
2. Sulata herneet pienessä vesitikassa mikrossa. Valuta ja survo. Sekoita hernesose jogurtin ja hienonnetun mintun kanssa. Notkista sitruuna-mehulla ja oliiviöljyllä. Mausta seos ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihanneksia ja herne-jogurttidippi