Reseptit

Viikuna-kinkkukiekot

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 1 iso (600 g) lehtitaikinalevy

Täyte

  • 100 g valkosipulituorejuustoa
  • 1.5 dl viikunahilloa
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 dl mozzarellaraastetta

Valmistusohje

Viikuna-kinkkukiekot

Viikuna-kinkkukiekot ovat helppoja suolapaloja tarjottavaksi illanistujaisissa tai kahvipöydässä. Leivonnaiset tehdään valmiista lehtitaikinasta ja täytetään tuorejuustolla, mozzarellalla, viikunahillolla ja ilmakuivatulla kinkulla.

1. Nosta taikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suuremmaksi levyksi, kooltaan noin 30 x 40 cm.

2. Levitä pinnalle tuorejuusto ja päälle viikunahillo. Revi pinnalle kinkkuviipaleet. Ripottele päälle rosmariini ja juustoraaste.

3. Kääri levy pituussuunnassa tiukalle rullalle. Käännä rulla niin, että sauma jää alaspäin.

4. Leikkaa rullasta noin parin sentin levyisiä kiekkoja. Aseta kiekot leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin.

5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 14 minuuttia.

Kokeile myös muita suolaisia leivonnaisia:
Juustotangot
Tomaatti-tapenadetikut
Juusto-yrttisolmut
Ruoka.fi: Täytetyt minijuustomuffinit

Kuva: Jukka Pakarinen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikuna-kinkkukiekot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.