Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaa-mustikkakakku

Orvokeilla ja muhkeilla mustikoilla koristettu mustikkahyytelökakku on kuorrutettu valkosuklaalla. Hyytelön mascarpone-juuston voi korvata vähärasvaisemmalla ja raikkaan kirpakalla maitorahkalla. Violetti viettelys eli hyytelöity mustikka-valkosuklaakakku on Kotlieden lukijakilpailun parhaimmistoa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Valkosuklaa-mustikkakakku, pohja

  • 200 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
  • 75 g sulatettua margariinia
  • 1 tl vaniljasokeria

Valkosuklaa-mustikkakakku, täyte

  • 6 kpl liivatelehteä
  • ½ dl punaista marjamehua tai vettä
  • 250 g mascarponetuorejuustoa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 dl mustikoita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • (tilkka mustikkalikööriä)

Valkosuklaa-mustikkakakku, kuorrutus

  • 200 g valkosuklaata
  • 0.5 dl kuohukermaa

Valkosuklaa-mustikkakakku, koristelu

  • mustikoita, orvokin kukkia

Valmistusohje

Valkosuklaa-mustikkakakku leivotaan helposti näin:

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva sekä vaniljasokeri.Painele keksiseos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
  2. Valmista täyte. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat haarukalla. Sekoita keskenään tuorejuustot, tomusokeri, vaniljasokeri, soseutetut mustikat sekä halutessasi mustikkalikööri.
  3. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele sekaan kermavaahto.
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Sulata suklaa vesihauteessa yhdessä kerman kanssa. Anna jäähtyä hetki. Levitä suklaa kakunpintaan ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  6. Koristele valkosuklaa-mustikkakakku mustikoilla ja orvokeilla.
Valkosuklaa-mustikkakakkku

Vinkki! Voit kokeilla kakkuun myös muita marjoja, esimerkiksi mansikoita tai vadelmia.

Muita herkullisia marjaherkkuja:

Mustikkapiirakka

Mustikka-Aleksanterit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-mustikkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.