Virolainen perunasalaatti
Virolainen perunasalaatti on Virossa suosittu ruoka, ja siihen voidaan lisätä kaikkea kasviksista makkaraan. Tärkeintä on kastike. Se nimittäin sekoitetaan majoneesista ja smetanasta. Monien virolaisten mielestä heidän oma majoneesinsa on ylivertaista muihin verrattuna, joten ensi kerralla lahden toisella puolella käydessäsi nappaa mukaan purkki jos toinenkin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Virolainen perunasalaatti
- 6 perunaa (kiinteä lajike)
- 2 keitettyä porkkanaa
- 2 kananmunaa
- 200 g palvikinkkua tai lauantaimakkaraa
- 2-3 suolakurkkua
- 1 ps (100 g) kevätsipulia
Kastike
- 2 dl valmista majoneesia
- 2 dl smetanaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Virolainen perunasalaatti valmistuu helposti näin:
- Pese ja keitä perunat sekä porkkanat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele kulhoon.
- Keitä kananmunia 10 minuuttia, valuta ja jäähdytä munat. Kuori ja lohko munat.
- Kuutioi kinkku ja suolakurkut. Hienonna kevätsipulit. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Lisää kaikki ainekset kulhoon munia lukuunottamatta ja sekoita varovasti nostellen. Lisää lopuksi kananmunat. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Tarjoa virolainen perunasalaatti leivän kanssa tai lisukkeena.
Vinkki! Virolaiseen perunasalaattiin lisätään usein myös herneitä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2024.
Lue myös Anna.fi: Peruna-pekoni-hernesalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Virolainen perunasalaatti