Vuohenjuustobruschettat
Vuohenjuusto ja krassipesto ovat kuin luodut toisilleen. Krassipesto säilyy jääkaapissa noin viikon.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 patonki
- 300 g vuohenjuustoa (chevre)
Krassipesto
- 0.5 dl pinjansiemeniä
- 1 ruukku tuoretta krassia
- ½ ruukku tuoretta basilikaa
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- noin 1 dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Vuohenjuustobruschettat tarjotaan aterian alkupalaksi. Maukkaat leipäset päällystetään vuohenjuustolla ja omatekoisella krassipestolla. Ylimääräinen pesto säilyy puhtaaseen purkkiin säilöttynä jääkaapissa noin viikon.
1. Valmista ensin krassipesto. Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Nosta suurin osa krasseista teholeikkuriin, mutta säästä muutama oksa koristeluun. Lisää joukkoon basilikanlehdet ja valkosipulinkynsi. Lisää öljy ja mausta suolalla ja pippurilla ja aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevamman kastikkeen.
2. Viipaloi patonki ja levitä uunipellille. Viipaloi vuohenjuusto ja nosta leipäviipaleille. Gratinoi kuumien grillivastusten alla noin 5 minuuttia tai, kunnes juusto hieman sulaa ja saa kauniin värin.
3. Nostele krassipesto lämpimien juustoleipien päälle ja koristele krassinoksilla.
Kokeile myös muita maukkaita alkuruokia: Lohicrostinit Katkarapusalaatti Guacamolemunat Ruoka.fi: Tomaatti-pestobruschetta
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vuohenjuustobruschettat